Välkommen hos oss Therese Winberg

Hej Therese Winberg och välkommen hos oss som ny medlem.

Berätta gärna lite om dig - vem är du?

Jag bor tillsammans med min fantastiskt roliga man på Södermalm i Stockholm i en ganska liten lägenhet med världens största kök.
 

Vad har influerat dig eller hjälpt dig att hitta din fotografiska stil?

Jag är i grunden scenograf och stylist och varvar bröllopssäsongen med film och tv där jag också får jobba med bild och då mitt jobb är att ta fram en bakgrund som hjälper till att berätta historien, vad vi vill att betraktaren ska känna . Jag tror att det påverkar mitt fotograferade enormt eftersom jag alltid har omgivningen och en bilds bakgrund i ryggraden. I mitt tycke kan en bild stå och falla med om bakgrunden tillför eller bara stör motivet. Allra helst skulle jag vilja att allt vara lika färgmatchat som en Wes Anderson-film.
 

Vilken slags bröllopsfotografi utövar du? Hur skulle du beskriva din stil?

Färg, kreativitet och personligt. Mina bröllopspar är därför oftast kreatörer av något slag som uppskattar samma estetik som jag. Som också har sina böcker i färgordning, som blir lyckliga av ett typsnitt eller hur en bröllopsklänning fladdrar i vinden på en stubbe i skogen.
 

Hur fångar du ett romantiskt ögonblick?

Jag tycker inte man tar en bröllopsbild, man skapar den. Genom att ge och skapa de bästa förutsättningarna för sig själv och brudparet. Hitta en fantastisk location, det bästa eller mest spännande ljuset och placera paret där och tillåta sig själv att invänta ett moment. Utan ett moment är det bara en fin bild, alla bra bilder har Det. Ett ärligt porträtt, ett spontant skratt eller ett intimt ögonblick när paren glömt bort mig och bara ser varandra.
 

Har du några tips till brudpar hur man bli bäst på bild?

Hitta en fotograf vars stil ni älskar och litar fullkomligt på och låt hen stå för jobbet och arbetet att ta bilden. Ert enda jobb i mina ögon är att vara i tid och vara förälskade. Allt annat ansvar ligger på fotografen. Det finns inga bra eller dåliga bröllopspar, bara en dålig fotograf.
 

Har du någon favorit bland de bröllop du har fotat?

I år fotograferade jag ett av mina Bucket-List bröllop i Brooklyn, New York.

 

Vilka trender har varit inom bröllopsfoto 2014?

Bröllopspar som har blivit placerade i enorma bakgrundsscenerier där fotografen uppmuntrar paren se varandra istället för att titta på fotografen. Inför 2015 tror jag vi vågar gå ännu längre utanför boxen och inkluderar bakgrunden och paret i ett, inte bara ställa dem där.
 

Vad är riktigt bra bröllopsfotografi för dig?

Ibland råder det lite teknikhysteri bland fotografer, om jag får mina bröllopspar att gråta när de får se sina bilder är det inte för att jag har en kalibrerad skärm eller plåtar med canon eller nikon, utan för att jag på ett kreativt sätt fångar dem precis som de är, och hur de kände precis när bilden togs. Om man tar för mkt plats som bröllopsfotograf eller ber dem göra massa tramsiga lekar som de inte känner sig bekväma i så är det det enda de kommer tänka på när de ser bilden. Jag vill att de bara ska tänka på hur härligt det var att stå och kramas och hur mycket de älskar personen de håller i handen. Och har jag då redan placerat dem i en magisk location med spännande ljus, då har du en bra bröllopsbild.
 

Vilka trender inom bröllop ser du för 2015?

Sverige ligger i framkant av allt när det gäller mode, inredningsdesign och musik. Men när det kommer till bröllopstrenderna målar man helst fortfarande lattefärgade fondväggar. Men jag tror att även svenskarna är klara med pompoms nu och vågar skapa mer personliga bröllop. Fler kommer gifta sig borgerligt på ängen de sprang på som små, klänningarna kommer vaja i vinden, och "Äppelkriget" av Hasse och Tage kommer vara den stora inspirationen. Rustikt, bohemisk woodland-känsla med mycket vilda blommor och allt vi älskar med sommar-Sverige.

Therese profil hittar ni här

Välkommen hos oss Therese WinbergVälkommen hos oss Therese WinbergVälkommen hos oss Therese WinbergVälkommen hos oss Therese WinbergVälkommen hos oss Therese WinbergVälkommen hos oss Therese WinbergVälkommen hos oss Therese WinbergVälkommen hos oss Therese WinbergVälkommen hos oss Therese WinbergVälkommen hos oss Therese WinbergVälkommen hos oss Therese Winberg

Taggar

Therese Winberg, Intervju

Allt är möjligt - Det är ert bröllop!

Allt är möjligt  - Det är ert bröllop!

”Kyrka eller inte kyrka? Gifta sig borgerligt eller kyrkligt? Tema guld eller mer rustikt med inslag av naturen? ”
Det kan vara självklart tidigt i planeringen eller slå en plötsligt senare: ”Det här är faktiskt VÅRT bröllop!”
Tankarna virvlar runt runt flera varv. Vad skulle passa just oss? Vad vill vi lägga krutet på?
I bröllopstidningar kan man få sockersöt inspiration. På bröllopsbloggar hittar man både coola, klassiska och helt galna bröllopsidéer. Det finns massor av inspiration att hämta från båda.
Kanske bäst att ta det lite lugnt. Att inte rusa iväg och börja handla rosa servetter det första man gör och istället fundra på saken ett tag och känna efter! Det här handlar om den dagen i ert liv då man faktiskt FÅR bestämma helt själv hur man vill ha det. Strunta i svärmor och polarna. Eller lyssna på dem. Det viktiga är att det känns rätt i hjärtat.

Glöm inte bort att allt är möjligt. Det kanske kommer som en överraskning men ert bröllop kan faktiskt bli just så som ni vill ha det.

Om ni vill ha ett litet bröllop i skogen i Östergötland så är det här bröllopet en dröm som kan bli verklighet och en inspiration som kan få det att suga till i magen: Sova i trädkojor!?

Platsen heter URNATUR ( www.urnatur.se ) och ligger utanför Ödeshög. Där har Ulrika Krynitz och Håkan Strotz skapat en fantastiskt spännande plats. Här arrangerar de möten av alla möjliga slag. Också bröllop. Och de gör det så bra. Allt var så vackert arrangerat. Trädkojor, stugor och rum – varma med fyr i sina eldstäder. Skogen. Den säger HEJ. Många hundra meter egenbyggda gärdesgårdar, stigar, en sjö och allt annat som finns men inte syns på en plats som är mer som en saga än verklighet. Vigseln nere vid vattnet, hur regnet slutade och solen kom. Helstekt lamm. All annan mat också egenproducerad från gården.

LÖNNBACKAFOTOGRAFERNAS egna filosofi är så lik. NÄRVARO. Natur. Lugn. Enkelhet. Poesi. Och SKOG. NATUR är nästan synonymt med Lönnbacka: Träd och skog och stilla närvaro. Känslor. Som-det-är. Okonstlat.
Och brudparet som bett dem berätta deras historia i bild är en saga för sig i John Bauer miljö.

Hela fotograferingen hittar du här

Allt är möjligt - Det är ert bröllop!Allt är möjligt - Det är ert bröllop!Allt är möjligt - Det är ert bröllop!Allt är möjligt - Det är ert bröllop!Allt är möjligt - Det är ert bröllop!Allt är möjligt - Det är ert bröllop!Allt är möjligt - Det är ert bröllop!Allt är möjligt - Det är ert bröllop!Allt är möjligt - Det är ert bröllop!Allt är möjligt - Det är ert bröllop!Allt är möjligt - Det är ert bröllop!Allt är möjligt - Det är ert bröllop!Allt är möjligt - Det är ert bröllop!Allt är möjligt - Det är ert bröllop!Allt är möjligt - Det är ert bröllop!Allt är möjligt - Det är ert bröllop!

Taggar

Träkoja, Urnatur, Lönnbackafotograferna

Inspirationsdukning av Lina Roos

Här kommer lite inspiration i  form av fantastisk dukning och dekoration som från vår medlem Lina Roos. Jobbet gjordes tillsammans med Petras porslin, som hyr ut vintageporslin till bröllop. Låt er inspireras och titta gärna på fler dekorationsbilder av Lina här

Foto & Styling: www.linaroos.se
Porslin: www.petrasporslin.se
Festlokal:www.agneshill.se
Pompom: www.theoochjag.se
Namnetiketter: http://misspapperista.tictail.com

Inspirationsdukning av Lina RoosInspirationsdukning av Lina RoosInspirationsdukning av Lina Roos

Taggar

Dukning, Inspirationsdukning, Porslin, Pompom, Namnetiketter, Dekoration, Bröllopsdekoration, Festlokal, Styling, Lina Roos

Välkommen till Bröllopsfotografer.com

Kul att ni hittade in till oss! Vi har precis lagt ut sidan och ser verkligen fram emot att dra igång detta projekt på riktigt. Bröllopsfotografer.com har ju i och för sig funnits redan sedan 2009, så helt nytt är det inte men nu har vi rivit allting och börjat om från början med en ny, mycket fräschare och funktionellare sida, en bra sökfunktion och inspirerande artiklar och en blog som visar hur vi tycker riktigt bra bröllopsbilder ska se ut.

Ha det gott nu och mycket nöje med att utforska sidan och bekanta er med alla fantastiska fotografer här.

P.S. Ge oss gärna lite kärlek på Facebook också!