Bli en av oss

 

Är du en av Sveriges bästa bröllopsfotografer/bröllopsfilmare och vill ansluta dig till oss?

Vi är en plattform där man som fotograf får möjlighet att synas och marknadsföra sig tillsammans med Sveriges bästa bröllopsfotografer/bröllopsfilmare.

Fördelar av ett medlemskap hos oss:

Du som medlem tillhör en utvald samling av Sveriges bästa bröllopsfotografer och ges därför möjlighet att presentera och marknadsföra dig på en platform med den högsta google-rankingen för bröllopsfotografi i Sverige. Detta hjälper dig att stärka ditt varumärke men innebär framförallt att du syns som en av Sveriges bästa i den stora mängden av bröllopsfotografer. På det sättet blir det lätt för brudpar att hitta och anlita dig.

Du exponeras och marknadsförs genom:

 • via ett eget skyltfönster hos oss som ligger allra högst upp i Google rankingen med de viktigaste sökorden. Det innebär att du exponeras mot brudpar som aktivt letar efter en av Sveriges bästa bröllopsfotografer!
 • en direktlänk till din presentationssida via den stora slumpvalda bannerbilden på vår startsida.
 • du blir sökbar bland Sveriges bästa bröllopsfotografer via en effektiv filtrering (enligt län, stad, tjänster du erbjuder samt via en smart kartfunktion)
 • publicering och länk i fotograflistan med bild, företagsdetaljer och en egen bildportfolio. Du får även en egen länk till din sida som kommer att höja din egen  google-ranking och därav din synlighet på nätet avsevärt.
 • eget SEO verktyg för din portfoliosida så du kan styra de nyckelorden som är mest lämplig för dig helt själv.
 • möjligheten att publicera t.ex. nyheter, aktuella jobb och erbjudanden i en egen artikel på sidans förstasida – ett attraktivt skyltfönster och en fantastisk möjlighet att nå ut med egen marknadsföring. Det senaste tre artiklar syns direkt på startsidan. Det ingår även en SEO funktion som låter dig optimera dina artiklar mot google.
 • en RSS funktion som gör att det senaste inlägget från din egen blogg helt automatiskt publiceras bland nyheterna på vår startsida.
 • möjligheten till att synas på redaktionsbloggen och vår facebooksida med dina bilder och/eller en egen presentation (fotografintervju) av dig och ditt företag.
 • möjlighet till att synas med egna bröllopsreportage i redaktionsbloggen.
 • synlighet på vår Instagram som även syns längst ned på denna sida.
 • presentation med en egen anslagstavla på vår Pinterest.
 • möjlighet att lägga till egna bilder (som du givetvis kan tagga efter önskad kategori samt SEO optimera) i våran bildinspirationssida. De uppladdade bilder förses automatiskt med en länk till din presentationssida så att ett brudpar som vill veta mer om fotografen bakom bilden alltid hittar tillbaka till dig.
 • möjligheten att erbjuda egna kurser via våran kurssida.

Vi tillhandahåller även ett eget “internt fikarum” i form av en sluten facebook-grupp som ger dig följande fördelar:

 • en möjlighet att ta emot och förmedla bröllopsuppdrag vid tillfällen där man själv eller andra medlemmar redan är bokade.
 • ett fantastiskt tillfälle att nätverka och diskutera allt som har med temat bröllopsfotografi att göra.
 • möjlighet till hjälp med prissättning, arbetsflödet, kontraktsskrivning, hitta leverantörer m.m.
 • omfattande möjligheter till vidareutbildning genom att delta på organiserade träffar och workshops.

Ett medlemskap ger också:

 

Förutsättningar för medlemskap:

Börja med att jämföra nivån på din webbsida och kvaliteten på dina bilder med våra medlemmars webbsidor och bilder.

Bra bröllopsfotografi som vi ser det, förutsätter naturligtvis en stor talang för fotografi och mycket hårt arbete men i mångt och mycket är det ett kall – du älskar att fotografera bröllop och allt som hör till.

När vi överväger att ta in en ny fotograf tittar vi först på den fotografiska kvaliteten dvs. om bilderna håller en tillräcklig hög teknisk och kreativ nivå. Du som söker ska ha ett modernt och unikt bildspråk och kunna leverera ett stort antal fantastiska och varierade bilder från samma bröllop. Dina bilder håller dessutom ihop i komposition, urval och kopieringen samt förmedla en enhetlig stil och känsla.
Din hemsida ska hålla samma höga nivå – den ska vara modern, översiktlig, informativ och lättnavigerad. Vidare ska din prissättning bygga på en långsiktig företagsekonomiskt hållbarhet – för din egen men också för kundernas trygghet.

Vi söker fotografer med stor rutin. Du ska ha varit ett antal år i branschen och fotograferat minst 30 bröllop (gärna heldag – dock inget krav). Att du driver ditt företag och all kundkontakt och kundkommunikation på ett professionellt och yrkesmässigt sätt och har F-skatt förutsätter vi. Utöver det värdesätter vi att du närmar dig dina brudpar med tolerans, empati och medmänsklighet. Vi värdesätter också att du är kollegial gentemot andra fotografer. Bara så kan vi med gott samvete rekommendera våra anslutna fotografer.

Medlemskapet förlängs inte automatiskt, utan varje år prövas standarden på det fotografiska arbetet för respektive medlem.

Känner du att du platsar in och vill ansluta dig till oss?

Kul! Skicka gärna ett mail till david@brollopsfotografer.com så berättar vi mer om hur du gör.

Coachning & Portfoliovisning:

Har du precis börjat som bröllopsfotograf och vill utveckla ditt bildspråk, snabba upp ditt arbetsflöde och/eller behöver hjälp med frågor som rör albumdesign, marknadsföring och kundbemötande?

Vi erbjuder kurser men även enskilda, skräddarsydda handledningar. Mer info här: Kurser för bröllopsfotografer. Hör gärna av dig till david@brollopsfotografer.com för att veta mer.