Hej Anna Lauridsen 2

Hej Anna Lauridsen

Hej Anna Lauridsen – du har ju varit med som medlem hos oss länge. Vem är du? – berätta lite om dig själv.

 

Jag är en glad, sprallig tjej, mitt i livet, gift med en dansk som jag har tre barn med. Ursprungligen kommer jag från Trosa men har bott i Stockholm, Köpenhamn och sedan 10 år tillbaka i Kullabygden, Skåne.

 

Vad gör dig lycklig?

En puss av barnen, ett gott glas vin, att resa, umgås med vänner, att få uppskattning från mina kunder, vårfåglarnas sång och att känna solen värma min hud!

 

Är det något som du är särskilt stolt över?

Mina tre fantastiska söner som är kramiga, snälla och kloka! Och att jag vågade ta klivet till självständig!

 

Vad inspirerar dig?

Filmer, böcker, tidningar, naturen, ljuset.. allt omkring mig!

 

Har du ett favoritcitat?

”Sometimes you will never know the value of a moment until it becomes a memory” – Dr. Seuss

 

Vad har influerat dig eller hjälpt dig att hitta din fotografiska stil?

Min uppväxt tror jag. Mamma är konstnär och målar med mycket känsla och färg. Komposition, ljus och färg kom med modersmjölken! Pappa reste mycket i sitt jobb och kom hem med fantastiska, dokumentära bilder från hela världen. Det skapade en lust hos mig att berätta en historia med bilder.

 

Vilka andra fotografiska intressen har du förutom att fotografera bröllop?

Jag älskar att plåta naturen & på resor – gärna människor i miljö & arkitektur.

 

Hur länge har du fotograferat och hur började du?

Jag har alltid fotograferat. Pappa hade mörkrum hemma så mitt intresse väcktes tidigt. I gymnasiet hade jag det som tillval och efter gymnasiet gick jag Kulturama’s fotolinje i Stockholm. Efter den flyttade jag till Köpenhamn där jag fortsatte med fotografin men endast för skojs skull. Några år efter att vi flyttat till Skåne, startade jag upp mitt företag Kullafoto samtidigt som jag var anställd på kontor. För 2 ½ år sedan tog jag steget och sa upp mig för att satsa heltid på mitt företag! Det beslutet har jag aldrig ångrat!

 

Hur länge har du fotograferat bröllop?

Sedan 2006.

 

Är det någon personlig erfarenhet förutom fotografi och bröllopsfotografi som har påverkad din utveckling som bröllopsfotograf?

Att ha jobbat inom bland annat reklam, butik och klädbranschen har gett mig erfarenhet och styrka som jag idag kan använda i mitt jobb! Jag kan möta olika kunders förväntningar och förstå vad kunden vill ha. Mina tre barn lärde mig hur man närmar sig ett barn och att själv ha gift sig är också en bra erfarenhet när man jobbar som bröllopsfotograf!

 

Vilken slags bröllopsfotografi utövar du? Hur skulle du beskriva din stil?

Jag har ett romantisk och ganska ljust bildspråk med varma färger och mjuka kontraster. Jag vill skapa vackra, kreativa bilder med känsla och närvaro!

 

Varför just bröllopsfotografi?

Jag får ny energi i MITT liv av kärleken som flödar på ett bröllop! Det ger mig en adrenalinkick och min själ näring. Kanske tycker jag det är extra roligt eftersom jag har fyra män här hemma och saknar det dekorativa, pyssliga och romantiska som bröllop ofta är? Jag älskar att träffa nya människor från olika bakgrunder och av olika kulturer och jag tycker att det är en ynnest att få uppleva nya miljöer och komma till människors viktiga platser – en speciell liten strandplätt kanske betyder jättemycket för någon! Tänk att JAG får dela allt detta med dem! Det gör mig lycklig!

 

Hur fångar du ett romantiskt ögonblick?

Ett avslappnat brudpar behöver jag oftast bara placera på en fin plats med bra bakgrund och fint ljus (gärna motljus!) och så ber jag dem titta och röra vid varandra. Om brudparet är förälskat men har svårt att slappna av framför kameran så brukar jag börja med att säga att de ska gå, hålla varandra i händerna och pussas samtidigt. Det är inte så lätt och oftast leder det till fnitter och härliga bilder. Ofta backar jag och tar bilderna på långt avstånd så att det inte känns som om jag är ”uppe i ansiktet” på dem. Efter en stund slappnar de av och så kan man börja ta lite närmre inpå. Under resten av dagen såsom förberedelser, kyrkan eller under festen, gäller det att hela tiden var beredd på att det kommer ”ögonblick”.

 

Har du några tips till brudpar hur man bli bäst på bild?

Boka en erfaren fotograf vars bilder ni älskar! Tycker man det är väldigt jobbigt att vara framför kameran kan det vara en bra idé att göra en provfotografering i samband med att man träffar sin fotograf på planeringsmötet. På själva bröllopsdagen är det bra om ni kan ”glömma kameran”! Strunta i att försöka se snygga ut! Det är fotografens jobb att se till att ni blir ert bästa jag på bild! Försök istället tänka att det ska vara en mysig, rolig och romantisk upplevelse. Att ta bilderna i kvällsljus ger också mycket finare bilder! Värt att reservera en 30-minuters photo-session under pausen på bröllopsmiddagen alltså! Och använd för guds skull inte spray-tan!

 

Har du någon favorit bland de bröllop du har fotat?

Oj! Många favoriter! Men ett av de roligaste, vackraste och ovanligaste var bröllopet på det privata slottet Castillo de Bendinat på Mallorca i augusti!

 

Kan du beskriva ett drömbröllop som du gärna skulle fotografera?

Hur ska man kunna välja ett?! Men ett bröllop på en mysig vingård någonstans nere i Frankrike eller Italien? Ingredienser: Ett förälskat, avslappnat brudpar med massor av tid till att plåta porträtten i de små mysiga gatorna och på de lavendelprydda ängarna, en borgerlig ceremoni på en klippa vid havet, snyggt stylad bröllopsdekor gärna lite bohemisk, vackert varmt ljus hela dagen och en fantastisk solnedgång i underbar natur, bröllopsmiddag utomhus, makalös dukning, fantastisk mat och brudvalsen under stjärnbeströdd himmel!

 

Vilka trender har du sett i år?

Det har blivit vanligare att ha ett mysigt bröllop med personliga detaljer än ett ”fint” gammaldags bröllop med de traditionella dekorationerna. Det har varit mycket ”landskapsbilder”, dvs. en bild där miljön fyller nästan hela bilden och brudparet blir placerat i ”landskapet”.

 

Vilka trender ser du inom bröllopsfoto?

Jag har fått ovanligt många förfrågningar på ”Heldag” inför 2015.  Jag tror det är eftersom det på en ”Heldag” finns utrymme både för de små detaljerna och den stora helheten… Det känns som fler brudpar har börjat prioritera bröllopsfoto i sin budget vilket är glädjande! När det gäller klänningen så tror jag att det nästa år blir mycket axelbandslösa brudklänningar och att brudarna vågar välja en brudklänning i en annan färg än vitt!

 

Vilka top tre locations för bröllopsbilder har du?

Kullaberg i Mölle, Norrviken i Båstad och Mallorca!!!

 

Vad är riktigt bra bröllopsfotografi för dig?

Antingen så har fotografen fångat en känsla i en bild eller så ska bilden skapa en känsla hos betraktaren. Bilden ska berätta en historia.

 

Annas profilsida hos oss hittar ni här

Anna_Lauridsen_001 Anna_Lauridsen_002 Anna_Lauridsen_003 Anna_Lauridsen_004 Anna_Lauridsen_005 Anna_Lauridsen_006 Anna_Lauridsen_007 Anna_Lauridsen_008 Anna_Lauridsen_009 Anna_Lauridsen_010 Anna_Lauridsen_011 Anna_Lauridsen_012 Anna_Lauridsen_013 Anna_Lauridsen_014

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top