Brollopsfotograf Dalarna_Cecilia-Pihl.jpg

Hej där Cecilia Pihl

Brollopsfotograf Dalarna_Cecilia-Pihl.jpg

Hej Cecilia – varmt välkommen som ny medlem hos oss. Berätta gärna lite om dig själv.

 

Jag är en Dalkulla på vift i Stockholm sedan snart 6 år tillbaka. Jag bor här tillsammans med min man och vår 3 åriga son William. Vi roar oss med äventyr i lekparken, dansar Drakens dans och sånt där som småbarnsföräldrar gör, men som de aldrig trodde att de skulle göra.

Vad gör dig lycklig?
Att höra min son skratta. Det spelar ingen roll när, var eller hur. Hans skratt suddar bort alla sura miner.

Vad är du mest stolt över?
Jag är mest stolt över min drivkraft och envishet. Min tro på mig själv som hjälpt mig att gå min egen väg. Jag är stolt över att jag vågade säga upp mig från en trygghet och flyga på egen hand.

Vad inspirerar dig?
Skratt. För mig är hjärtliga skratt ett tecken på kontakt och förtroende. Det är mitt största mål i varje möte med ett brudpar eller en familj, att skapa ett förtroende som leder till äkta uttryck.

Har du ett favoritcitat?
”We take photos as a return ticket to a moment otherwise gone”
För mig är det essensen i vad mitt jobb och min vision handlar om. Att minnas, spara och återuppleva.
Vilka andra fotografiska intressen har du förutom att fotografera bröllop?
En stor passion är dokumentära familjefotograferingar. En helt vanlig dag med allt vad det innebär. Alla dessa ögonblick, som utgör en vardag, men som sällan dokumenteras. Ögonblick som blir rutin men som är oerhört värdefulla att minnas och sparas. När det är full fart, kaos och kärlek trivs jag väldigt bra.

Vilken slags bröllopsfotografi utövar du? Hur skulle du beskriva din stil?
Min stil är dokumentär, berättande och ärlig. För mig är kontakten och förtroendet mellan mig som fotograf och brudparet otroligt viktigt. Jag dokumenterar det som sker, så som det sker, ur olika perspektiv, vinklar och avstånd för att ge ett djup till berättelsen. Sen drar jag dåliga skämt för att få såväl brudpar som gäster att slappna av och skratta, bjuder på choklad när energin är på väg ner och ser porträttfotograferingen som en tid då brudparet får en stund för sig själva. En stund där de får ta in alla intryck och bara vara tillsammans. Med mig. Det är jättetrevligt!

Är det någon personlig erfarenhet som har påverkat din utveckling som bröllopsfotograf?
Något som verkligen påverkar och formar mig som fotograf är min son. Sättet jag ser på världen och bilder är främst utifrån hur jag vill att framtida generationer ska minnas och se vår nutid. Det är mycket därför som jag dras till det dokumentära. Jag önskar att våra liv, händelser och minnen dokumenteras på ett ärligt och äkta sätt, med allt vad det innebär. I en tid då bilder är en såpass stor del av våra liv hoppas jag att vi spenderar mer tid till att dokumentera livet så som det är och inte så som vi tror att det ska vara. Jag älskar att fotografera i vårt hem, just för att det är så vi lever. Med lite kaos, leksaker överallt och en massa skratt.

Vad är riktigt bra bröllopsfotografi för dig?
Riktigt bra bröllopsfotografi för mig är när jag, som utomstående, tittar på bilder och känner och upplever något. Bilder som berättar och som är ett resultat av förtroende mellan fotograf och brudpar. Då får jag gåshud och lyckotårar.

Random fakta om dig
Berätta om en sak som folk inte vet om dig
Jag har ett förflutet som handbollsspelare, basketspelare, dansare och cirkusartist. Jovisst. Inte allt på samma gång dock…

Tre saker du blir glad av
Choklad, kramar och presenter.

Tre saker du blir ledsen av
Egoism, oförståelse och främlingsfientlighet.

Är du gift och hur var ditt bröllop?
Ja, jag gifte mig maj 2015. Vi hade en borgerlig vigsel utomhus, med närmaste familjen och vännerna. Middag med en food truck som serverade fantastiska hamburgare, äppelpaj istället för tårta och en massa skratt, dans och minnen för livet. Jag älskar att se tillbaka på dagen och även se de ögonblick som hände när jag inte såg.

Vem följer du på sociala medier
Jag följer många inspirerande personer, härliga kollegor och andra mammor som ger mig energi. Några tips är Elaine Eksvärd, Colie James och Kirsten Lewis.

Vad skulle du göra om du vann 1 miljon kronor
Då skulle jag först springa runt och jubla och sedan fira med choklad och champagne.

Tv program du ska se i veckan
Jag missar aldrig Big Bang Theory och Greys anatomy.

Vilka är dina sämsta och bästa personlighetsdrag?
Oj, jag är lite för envis och har sämst lokalsinne. Ibland tror jag att Google maps lurar mig, men egentligen är det jag som går åt fel håll. Jag blir som en tjurig 3åring när jag är hungrig. Men sen vägs allt upp av att jag alltid bjuder på mig själv, jag skrattar ofta och högt och så kramas jag gärna.

Tack Cecilia – kul att ha med dig här

Bröllopsfotograf Dalarna Cecilia Pihl Bröllopsfotograf Dalarna Cecilia Pihl Bröllopsfotograf Dalarna Cecilia Pihl Bröllopsfotograf Dalarna Cecilia Pihl Bröllopsfotograf Dalarna Cecilia Pihl Bröllopsfotograf Dalarna Cecilia Pihl Bröllopsfotograf Dalarna Cecilia Pihl Bröllopsfotograf Dalarna Cecilia Pihl Bröllopsfotograf Dalarna Cecilia Pihl

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top