Bröllopsfotograf Sara Lejon

Hej där Sara Lejon

Bröllopsfotograf Sara Lejon

Hej Sara – varmt välkommen som ny medlem hos oss. Berätta gärna lite om dig själv.

Vem är du?
En äventyrare som har rest runt världen de senaste åtta åren, men alltid vallfärdar hem till de skånska slätterna om somrarna. En nyfiken själ, särskilt på nya människor och deras kultur. Älskar att krypa upp i soffan med en kartong thaimat, sätta på ett avsnitt Game of Thrones och falla i matkoma tillsammans med goda vänner. Tar inte mig själv på särskilt stort allvar.

Vad innebär lycka för dig?
Att ha ett jobb som jag fortfarande är passionerad av och som ger mig ännu fler anledningar att träffa människor och platser jag antagligen aldrig annars stött på. Att omges av nära och kära som får mig att skratta, men som jag samtidigt litar på med mina tårar. Att bo i ett hus som känns som ”hemma”.

Vad vill du göra innan du dör?
Någonstans ser jag framför mig att jag kommer att träffa en stilig amerikan, bosätta mig i varma Kalifornien och spendera maj-augusti i en stuga på Österlen. (Det borde väl inte vara så svårt?)

Vilka är dina bästa personlighetsdrag?
Att jag är lika stora delar naiv och realistisk. Jag är alltid eftertänksam och analyserande i mina beslut och stannar gärna upp för att se om jag är på rätt väg. Den naiva delen gör att jag ger mig på stora projekt och äventyr som jag aldrig hade vågat om jag bara varit realist. Jag tror på att jag kan göra och bli vad som helst (förutom kanske världsmästare i hundra meter), om jag bara sätter manken till.

Vilka är dina sämsta egenskaper?
Jag har inte alls så bra självdisciplin som jag önskat. Dessutom blir jag gärna rastlös och tänker mycket på de saker som jag hade velat/borde göra. Bra på stora beslut, inte så bra på de ständiga, små vardagsbesluten.
Vilken slags bröllopsfotografi utövar du?

Hur skulle du beskriva din stil?
I folkmun skulle det kallas ”dokumentärt”, men jag tror att jag föredrar ”personligt”. Mitt sätt att fotografera är inte helt och hållet dokumentärt; det händer att jag hojtar på någon för att hen ska vända ansiktet mot mig eller att jag ber systerdottern visa upp sin teckning för kameran. Fortfarande väldigt naturligt.
Jag älskar att iaktta och går mer än gärna runt i min egen värld och suger in alla ansiktsuttryck, inramningar, ljusinsläpp… Men jag försöker också vara en del av dagen och står mer än gärna och pratar med farbrorn som just köpt systemkamera, eller joinar gänget på dansgolvet – folk blir bekväma runt mig samtidigt som jag är mitt i stormens öga och snabbt kan slänga upp kameran när jag ser att ett garv eller en tår är på väg.

Dina favoritfilmer
Boyhood Fargo
Before Sunrise 12 Angry Men

Har du ett favoritcitat?
If you love someone, set them free. Set them free now. This is the police, and we have you surrounded.

Vad är du mest stolt över?
Att jag ensam, utan träning eller erfarenhet, cyklade från Haparanda till Ystad till minne av mina morföräldrar och för att samla in pengar till Alzheimerforskning. Inga resor jag gjort slår den månaden på sadeln. (’Glöm mig inte’ på Facebook.)

Tre saker du blir glad av?
1. Sekunderna då accelerationen i planet ökar, hjulen lämnar marken och jag pressas tillbaka i sätet.
2. Att ta ett par öl med en gammal vän.
3. En trött kropp med brända axlar, saltvatten i håret och hud som luktar sol.

Har du någon favorit bland de bröllop du har fotograferat?
Mina två bröders bröllop kommer alltid stå närmast hjärtat. Förutom dem, är mina favoritbröllop inte nödvändigtvis de som varit på exotiska platser, men de bröllop där jag känner en stark samhörighet med brudparet och deras nära. När brud och brudgum blir två vänner som gifter sig, det är en häftig känsla.

Bröllopsfotograf Sara Lejon Bröllopsfotograf Sara Lejon Bröllopsfotograf Sara Lejon Bröllopsfotograf Sara Lejon Bröllopsfotograf Sara Lejon Bröllopsfotograf Sara Lejon Bröllopsfotograf Sara Lejon Bröllopsfotograf Sara Lejon Bröllopsfotograf Sara Lejon Bröllopsfotograf Sara Lejon Bröllopsfotograf Sara Lejon Bröllopsfotograf Sara Lejon Bröllopsfotograf Sara Lejon Bröllopsfotograf Sara Lejon 36_Brollopsfotograf_Sara_Lejon 37_Brollopsfotograf_Sara_Lejon 38_Brollopsfotograf_Sara_Lejon 39_Brollopsfotograf_Sara_Lejon 40_Brollopsfotograf_Sara_Lejon

2 reaktioner på ”Hej där Sara Lejon”

  1. Sara fotograferade vår rehearsal dinner och vårt bröllop och vi kunde inte vara mer nöjda!! Hon är fantastiskt duktig med väldigt bra känsla för vad som blir en bra bild. Sara är dessutom genuint trevlig och vi hade väldigt roligt med henne under vår bröllopshelg. Kan varmt rekommenderas!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top