Kurser

Förutom att fotografera bröllop så håller fotograferna på bröllopsfotografer.com även kurser i allt från arbetsflöde över ljussättning, portfoliovisning till ekonomi och juridik.

 

5/6 Okt. Göteborg 19/20 Malmö – kurs – Arbetsflöde & Företagsekonomi

Jobbar mindre och tjänar mer? Låter det för bra för att vara sant? Det är det inte om man jobbar smart!

Våra kurser sträcker sig över två dagar. Dag ett kommer att handla om att skapa sig ett effektivt arbetsflöde, dag två fokuserar på den företagsekonomiska biten. Det går bra att boka var sin kurs separat men det är också möjligt att boka båda dagarna till ett mer förmånligt paketpris. På kvällen av dag ett finns det också möjlighet till en afterwork med mingel och utbyte av erfarenheter bland kollegor.

Dag 1: Arbetsflöde

Vill du öka din produktivitet och vara mer marknadsanpassad och konkurrenskraftig genom ett genomtänkt och effektivt digitalt arbetsflöde? Då är det här kursen för dig. Du lär dig relevanta tekniker för alla avgörande arbetsmoment på ett praktiskt tillvägagångssätt utan att du behöver gräva ned dig i onödiga tekniska detaljer. Vi går igenom hela kedjan från att ställa in din utrustning till att göra i ordning, presentera och leverera bilderna till kunden (inklusive bloginlägg, bildspel och albumdesign). Vi diskuterar även för- och nackdelar av olika arbetssätt, vilka delar du kan eliminera och vilka du kan optimera och till och med outsourca helt.

Alla kursdeltagare bjuds efter avslutad kurs in till en egen Facebook grupp för ytterligare diskussion och handledning. Förkunskaper: Grundläggande kunskaper om filhantering och digital bildhantering. Innehållet på kursen anpassas till gruppens förkunskapsnivå och önskemål.

Kursprogram Arbetsflöde för bröllopsfotografer

Målgrupp:

Bröllopsfotografer som vill jobba snabbare, mer strukturerat och få de rätta verktygen för att effektivisera och marknadsanpassa sitt arbetsflöde.

Syfte:

Att snabba upp och effektivisera sitt arbetsflöde. Att kunna gallra, redigera och presentera många bilder på kort tid och på det sättet göra företaget mer lönsamt. Att lära sig relevanta tekniker för alla avgörande arbetsmoment på ett praktiskt tillvägagångssätt utan att gräva ned sig i onödiga tekniska detaljer.

Vi går igenom hela kedjan från att ställa in sin utrustning optimalt till att presentera och leverera bilderna till kunden. Vi går igenom de senaste verktygen och tekniker samt diskuterar för- och nackdelar av olika arbetssätt.

Innehåll:

Kursens innehåll anpassas till gruppens förkunskapsnivå och önskemål och kan därför eventuellt justeras.

 • Grundläggande åtgärder för en effektiv kundkommunikation:

Vi går igenom metoder och åtgärder för att effektivisera kommunikationen mot befintliga och potentiella kunder.

 • Att ställa in och justera din utrustning och arbetsplats:

Vi pratar om hur man åstadkommer en korrekt kalibrerad skärm, rätt färg och ljus vid arbetsplatsen och grundläggande åtgärder för optimering av din dators prestanda. Vi tar också upp kalibrering av objektiv för optimal skärpa samt visar metoder för rengöring av din kameras sensor.

 • Att fota för att minimera efterarbetet:

Vi lär oss hur man maximera kontrastomfånget, hur histogrammet kan tolkas för att uppnå den bästa möjliga exponeringen, hur du ställer in din kamera optimalt; val av lämplig filformat, optimal ISO och vitbalans samt hur man kan utnyttja de många specialinställningar som många kameror erbjuder.

 • Workflow – DAM (Digital Asset Management):

Vi pratar om metoder för snabb import, urval, redigering och arkivering av dina bilder. Vi tar tar upp begrepp så som metadata, nyckelord, bitdjup och färgrymd samt lär oss hur man gör förinställningar för att automatisera viktiga processer. Vi går igenom lämpliga strategier för att bygga ett bildarkiv och för att åstadkomma en effektiv långtidslagring samt lär oss olika metoder för automatiska backupar. Vi går igenom hur man kan använda program som PhotoMechanic & Lightroom tillsammans på ett effektivt sätt. Vi tittar även på Photoshop och hur det kan integreras med Lightroom samt hur du kan jobba snabbare med hjälp av presets och funktionsmakron. Du lär dig även hur du får ut maximal kvalitet från dina RAW filer samt effektiv och tidsbesparande redigering i Lightroom.

Presentation:

Vi går igenom hur du kan visa upp och leverera dina bilder på bästa sätt för dina kunder. Det vi tittar lite närmare på är att hur man exporterar och skriver ut direkt från Lightroom samt hur man använder externa webbtjänster för att leverera urvalsgallerier till kunden samt hur man kan göra och använda fotoböcker och album för att presentera sin portfolio och/eller göra böcker till kunder. Vi tittar även på olika program och metoder för webbildspel samt för att göra blogginlägg. Utöver det så kommer vi gå igenom olika sätt att designa album på ett effektivt sätt. Jag kommer även ha med mig album och andra produkter av olika tillverkare som man kan ”klämma och känna” på. I samband med det kommer vi även att diskutera olika försäljningsstrategier.

Alla kursdeltagere bjuds efter kursen in till en egen Facebookgrupp för vidare diskussion samt får ta del av olika specialerbjudanden från våra samarbetspartner Rapid Album Designer och Ottossonphoto4photographers.

När: Heldag, 5 Okt. i Göteborg och 19 Okt. i Malmö 2015, kl. 09-17

Var: ej bestämmt ännu

Föreläsare: David Schreiner

David har en bakgrund som Internationell Civilekonom med inriktning på online-marknadsföring, samt många års erfarenhet som fotograf och undervisning, bland annat som adjunkt och kursansvarig för digital stillbild på Mittunversitetets bildjournalistlinje, med kurser och workshops åt CFF, SFF och PFK. David har gått Nordens Fotoskola och har en Master of Arts med en major inom bildjournalistik. Han är även auktoriserad digital bildleverantör genom Svenska Fotografernas Förbund samt driver denna sida, bröllopsfotografer.com.

Mer om David hittar man här: www.davidschreiner.com

Kontakta gärna David för ytterligare information angående upplägg och innehåll av kursen: david@brollops.hemsida.eu eller 070-6034995

Pris: 3 900 kr per kurs. Paketpris kurs arbetsflöde + företagsekonomi: 7 000 kr. Alla priser är ex. moms. Anmälan är bindande. Bokat plats kan överlåtas men återbetalas inte. Båda föreläsningarna är avdragsgilla.

Anmälan: Senast 2015-10-01 till david@brollops.hemsida.eu med din fullständiga faktureringsinformation (föskottsbetalning, 10 dagars betalningstid efter inkommen anmälan via faktura).

Maxdeltagare: 15

Minimiantal deltagare: 5

Dag 2: Företagsekonomi – budgetarbete

Företagsekonomi – allt du borde men inte vill tänka på!

Tycker du att allt som har med företagsekonomi och budgetarbete är tråkigt, jobbigt och svårt? Då är detta kursen precis för dig!

Målgrupp:

Om du har lite koll på ditt eget företags ekonomi så ökar förutsättningarna för att du skall lyckas i ditt företagande. Den här kursen ger dig förutsättningar för att veta hur du behöver tänka för att tjäna så mycket pengar som möjligt, eller i vart fall så pass mycket att du kan leva ett vanligt Svenssonliv med “barn, hund, villa och semester” utan problem! Du får också lära dig att tolka dina balans- och resultatrapporter.
Har du redan koll på vad just du behöver fakturera varje månad för att få den inkomst som du vill ha, både nu, under semestrar med familjen och om typ 344 år när du så småningom ska pensioneras? Vet du hur du ska budgetera och följa upp ditt företags ekonomi för att det ska bli hållbart på sikt? Om du svarar ja på dessa frågor så kanske du inte behöver spendera en dag med oss. Men, om du tillhör den kategori fotografer som vet med sig att detta inte är ett favoritämne och behöver hjälp med att ta företagandet framåt så är det kanske läge att samlas tillsammans med likasinnade för en dags pepp! Här börjar vi från grunden och absolut inga frågor är fel att ställa! Ju mindre koll du tycker att du har, desto viktigare är denna kurs och då är du helt rätt deltagare!

Innehåll:

Vi kommer att jobba både praktiskt och teoretiskt med avsikten att alla ska få med sig ett budgetverktyg som kan anpassas till den egna verksamheten oavsett om den bedrivs på heltid eller vid sidan av ett annat hel- eller deltidsjobb. Det budgetverktyg som används är en excelmall och under dagen kommer jag att guida er igenom den så att ni sedan kan anpassa den perfekt till just era förhållanden. Även om det blir en del pratande från min sida så är det därför i högsta grad också en praktisk kurs med konkret nytta för just dig!
Kursen är generell och utgör ett stöd för de flesta branscher där man arbetar främst med tjänster men denna gång fokuserar vi enbart på bröllopsfotografer. Om du arbetar som fotograf på heltid, deltid eller önskar att göra det i framtiden spelar ingen roll, modellen vi jobbar med är generell och anpassningsbar.

Vi går igenom:

 • Hur du räknar ut hur mycket du behöver ta betalt för att få tillräckliga marginaler, baserat på intäkter – kostnader – debiteringsgrad.
 • Hur du vet hur mycket du behöver jobba/tjäna för att täcka upp alla dina kostnader, både privata och företagets kostnader.
 • Den företagsekonomiska basen för DIN prislista.
 • Vad säger balans- och resultatrapporten och vad är periodiseringar och avskrivningar?
 • Hur var det nu med momsen?
 • Hur du vet om du har råd med investeringar.
 • Alla dessa skatter…..
 • Pensionssparande och försäkringar – behöver jag dom, jag ska väl aldrig bli gammal?
 • Frågestund.

Förkunskapskrav:

Inga

När: Heldag, 6 Okt. i Göteborg och 20 Okt. i Malmö 2015, kl. 09-17

Var: Ej bestämmt ännu

Föreläsare: Linda Broström

Mer info om Lindas privatuppdrag: http://www.lindisima.se/

Mer info och Lindas portfolio för kommersiella uppdrag: http://www.lindisima.se/kommersiella-uppdrag-studio-on-location/

Jag som håller kursen är Linda Broström, jur.kand med skatteinriktning 1999, bolagsskattejurist med 12 år samlad erfarenhet från arbete på domstol samt på internationell byrå. Under mina fem år som bolagsskatterådgivare på PwC Tax var jag bl.a. ansvarig för samtliga tredagars skattekurser i Sverige för nyanställda ekonomer (blivande revisorer). Inom ramen för det arbetet var jag både med och tog fram kursmaterialet samt höll i samtliga kurser, som genomfördes minst tre gånger per halvår.  Min karriär inom fotograferingen startade jag 2005 på deltid vid sidan av juristarbetet och jag är numera yrkesfotograf på heltid sedan 2011. Min något splittrade yrkesbakgrund som jurist, bolagsskatterådgivare och yrkesfotograf är udda men väldigt nyttig för just er!

Kontakta gärna Linda för ytterligare information angående upplägg och innehåll av kursen: http://www.lindisima.se/ eller 070-175 43 24

Pris:  3 900 kr. Paketpris kurs arbetsflöde + företagsekonomi: 7 000 kr. Alla priser är ex. moms. Anmälan är bindande. Bokat plats kan överlåtas men återbetalas inte. Båda föreläsningarna är avdragsgilla.

Anmälan: Senast 2015-10-01 till david@brollops.hemsida.eu med din fullständiga faktureringsinformation (föskottsbetalning, 10 dagars betalningstid efter inkommen anmälan via faktura).

Maxdeltagare: 15

Minimiantal deltagare: 5

Fina ord om våran senaste kurs:

Dessa kurser var precis vad jag behövde! En verkligt späckad första dag som bjöd på allt ifrån filsortering och backup till sensorrengöring och objektivkalibrering, och David var både trevlig och pedagogisk så att man aldrig kände att man inte hängde med. Vi fick massor av bra tips för att bli mer effektiva i vårt arbete med hjälp av förinställningar, mallar och olika hjälpprogram, och jag blev så fullmatad med nyttig information att jag stöp i säng med barnen den kvällen 🙂
Dag två handlade om företagsekonomi. Gissa om vi alla behöver den kursen, vilken ögonöppnare! Det var en väldigt grundlig genomgång av alla olika begrepp som företagsformer, olika skatter, resultat och balansräkning samt en helt knäckande budget på slutet Smiley smile Det var otroligt nyttigt att bena upp både kostnader och faktisk tidsåtgång för att sedan komma fram till prissättning. Jag har en ganska tydlig 5-årsplan nu, och framför allt ett helt nytt tänk kring min verksamhet som jag saknade innan.
Jag rekommenderar alla seriösa fotografer att gå dessa två kurser, även om ni inte tror att ni behöver det (eller kanske framför allt då). Så.Himla.Värt. Stort tack till både David och Linda!

Sara Ravid, Bröllopsfotograf

”Jag vill tacka David och Volker för en toppenkurs i arbetsflöde idag. Bara att få möta mannen, myten och legenden Volker var värt hela resan till huvudstaden :-). Det enda stora felet med kursen var att jag inte gick kursen för länge sedan. Tänk vad mycket tid jag kunde ha tjänat genom åren. Men bättre sent än aldrig. Ett stort tack också till Studio Lindisima för att vi fick vara i era fina lokaler.

Jan Kjerrud, Fotograf

12-18 Oktober – The Creative Catalonia Retreat 2

12-18:e Oktober 2015

Vad exakt kommer jag att lära mig?
•    Att förstå den kreativa kraften
•    Att vara nu och hur det skiftar ditt sätt att se på världen
•    Att lära dig använda redskap och tekniker så att du kan stå i din kreativa kraft alltid
•    att leka med din egen personliga kreativitet och skapa mästerverk
•    Meditation, mindfulness, qi gong
•    och mycket mycket mycket mer

Vem är Karin Lindén? 
Karin Lindén är fotograf och videograf samt medlem här på bröllopsfotografer.com.  Hon jobbar också medmassage, qigong, healing och mediation. Hon lever dem NU-teknik hon själv har skapat, för att få fram naturliga, helande och ärliga ögonblick i rörlig och stilla bilder, utan rädsla, utan krav och tvekan och utan historia eller framtid.

Hur mycket kostar det ?
850 Euro

Vad ingår?
Fem hela dagar fulla av utforskning inuti och utanför dig själv, daglig meditation, guidade meditationer, trekking, överraskningar, personlig konsultation, qi gong or yoga, snack, hemläxor, promenader, resan till och från flygplatsen och ett lagom litet gäng konstnärer att lära känna m. m.

Vad ingår inte och vad vill jag eventuellt lägga till?
Flygbiljetten. Här finns tre bra sajter för att boka: Google Flights, Momondo och Edreams.
Du hämtas kl 17.00 den 12 oktober på flygplatsen om du inte vill åka till La Molina de la Quar lite tidigare. Du kanske hyr en bil för att känna dig lite friare under veckan? Du kan också åka buss direkt från Barcelona till Gironella. ”The grand opening dinner” kommer att hållas under kvällen den 12:e Oktober. Då är vi alla samlade. Då har vi alla hunnit slänga in väskorna på de fina rummen och kanske t o m tagit en liten simtur i floden bredvid. Doften av Rosmarin och Timjan kommer i den ljumma vindpusten på balkongen.
På morgonen den 18:e Oktober är vi på plats på flygplatsen igen för att resa hem.
Kanske vill du vara i Barcelona före eller efter retreatet? (Varför inte?). Letar du efter en trevlig men billigt vandrarhem så har jag hört gott om Casa Gracia, rum för en eller backpacker style dormitories. Katalonien är vackert. Passa på!
Stämmer inte tiderna med din bokning – det fixar Karin !
Allt är möjligt!

Vad ska jag packa med mig?
Packa lätt!

 •  Sköna kläder för varmt och kallt väder.
  •    Badkläder + extra handduk för att simma i floden.
  •    filt för att meditera i naturen.
  •    Penna och anteckningsbok
  •    Ditt kreativa redskap: gitarren, penna, papper, färg, din kropp, kamera, röst, stickningen eller vad du känner för.

Hur reserverar jag en plats?
Maila till: info@lonnbackafotograferna.se eller skicka ett meddelande till 046 (0)722046422
Skicka gärna ditt namn, adress, telefonnummer, e-post adress !
Fortfarande tveksam?
Ring Karin och snacka lite! Är det här ett retreat för dig? Är det meningen att du ska tillbringa fem dagar tillsammans med ett gäng okända människor för att skjutsa igång det nya kreativa livet? Vad fundera du över? Fråga! Karin svarar!   / Karin
072-2046422
info@karinlinden.com

Besök också  La Molina de la Quar on Facebook , och karinlinden.com på Facebook och tacka ja till Creative Catalonia Retreat Event här: http://lonnbackafotograferna.se/blog/2015/06/creative-workshop/

04-08 November – Workshop i analogt fotograferande av 2 Brides Photography

Workshop i analogt fotograferande, för kvinnliga fotografer.
När & Var: Valencia, Spanien 4-8 November. Vi njuter av sol, strand, hav och 4 hela dagars fotograferande med analoga kameror, lär oss om hur man mäter ljus, olika filmtyper och hur man får till de där magiska pastellfärgerna som bara film kan ge. Halvpension inkluderat. Vi samarbetar med och besöker Europas mest framgångsrika labb, Carmencita Film Lab. Vi håller till i en stor villa vid havet, för mer info besök hemsidan Bohemia Collective eller maila bohemiagathering@gmail.com.

 

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top