AngeliqaDaldorph Brollopsfotograf

Medlemsintervju – Angeliqa Daldorph

AngeliqaDaldorph Brollopsfotograf

 

Hej Angeliqa – vem är du? – berätta lite om dig själv
Jag är mamma till två underbara flickor, fru till min man och en storasyster till mina tre systrar, uppvuxen i ett hjärtligt och högljutt hem. Jag skulle nog säga att jag är levnadsglad, familjekär och rastlös med mycket på gång mest hela tiden. Mina intressen och projekt är många men de flesta har med kreativa saker att göra som möbelrenovering, inredning, handarbete m.m. Jag blir lätt entusiastisk och kan prata lite för snabbt. Jag älskar naturen, äventyr och resor.

Medlemsintervju - Angeliqa Daldorph 1

Vad gör dig lycklig?
Min familj! Mina tokiga, busiga och goa tjejer är fantastiska! Vänner, resor och upplevelser. Vackra saker, saker som får en att känna. Även ögonblick av lugn och stillhet.

Medlemsintervju - Angeliqa Daldorph 2

Vad inspirerar dig?
Livet och människorna. Jag känner ofta starkt för de jag möter och jag inspireras av dem. Bra ljus i vackra miljöer får mig också att snabbt komma igång.
Jag tycker att det är så spännande är att verkställa ideér som man har.

Medlemsintervju - Angeliqa Daldorph 3

Har du ett favoritcitat?
”Om du bara vill, anstränger dig och jobbar hårt så kan du bli vad du vill.” – mina föräldrar.
Vi har haft turen att ha föräldrar som verkligen trott på oss barn och uppmuntrat oss. Utan att tro på dig själv hade det varit svårt att slänga sig ut i det okända och bestämma sig för att bli egenföretagare och fotograf. Och klara av den press och utmaning det innebär att fånga en bröllopsdag.

Medlemsintervju - Angeliqa Daldorph 4

Vad har influerad dig eller hjälpt dig att hitta din fotografiska stil?
Nyfikenhet och experimenterande. Att ha se många bilder och alltid ställa sig frågan ”hur har de gjort här, vad fungerar så bra?” när jag ser bilder som är inspirerande. Jag blir inspirerad av se fotograferna Fer Juaristi, Ben Sasso och flera av mina fotografvänners arbeten.

Medlemsintervju - Angeliqa Daldorph 5

Vilka andra fotografiska intressen har du förutom att fotografera bröllop?
Det jag tycker är mest spännande är att verkställa ideér som man har, något nytt man vill testa, som rökpatroner, prismor ja allt möjligt. Jag jobbar heltid som fotograf och fotograferar även reklam och familjer under namnen AD foto och Family by Asora.

Hur länge har du fotograferat och hur började du?
Jag studerade Fotografisk Bild på gymnasiet och fick ett återkommande sommarjobb som pressfotograf på en lokaltidning. Efter en flytt fortsatte jag frilansa för annan lokaltidning och jobbade även kort som bildredaktör. Totalt har det nu blivit 17 år av fotograferande från och till.

Medlemsintervju - Angeliqa Daldorph 6

Hur länge har du fotograferat bröllop?
Jag började fotografera för 16 år sedan på gymnasiet och gick vidare som pressfotograf och sedan tog jag frilansuppdrag. Mitt första bröllop fotade jag 2003.

Random fakta om dig
Jag älskar Google och googlar mycket! Jag är nyfiken och frågar mig nästan alltid hur saker fungerar. Så jag har en stor kunskapsbank av onödig fakta och slänger ofta in saker i konversationer som ”visste du att..”. Men konstigt nog har jag ett jättedåligt minne i övrigt och slarvar t.ex. bort min iPhone flera gånger om dagen.

Medlemsintervju - Angeliqa Daldorph 7

Tre saker du blir ledsen av
Orättvisor, egoism, trångsynthet.

Vad får ditt hjärta att slå lite hårdare?
Utmaningar. Äventyr, Skidåkning, Ideér.

Medlemsintervju - Angeliqa Daldorph 8

Är du gift och hur har ditt bröllop varit?
Japp, i hela 12 år! Men då var bröllop inte så stort som det är nu och valmöjligheterna inte lika stora. Så jag skulle vilja gifta om mig med min man igen och planera värsta festen!

Vilka är dina sämsta och bästa personlighetsdrag?
Mitt sämsta skulle jag säga är att jag är så glömsk och lite för envis ibland.
Mitt bästa är nog att jag har lätt för att ta människor, man kan säga en people person.

Medlemsintervju - Angeliqa Daldorph 9

Vilken slags bröllopsfotografi utöver du? Hur skulle du beskriva din stil?
Jag brinner för att skapa känslosamma bilder med en blandning av en dokumentär stil och filmiska, dramatiska porträtt. Jag vill fånga äkta ögonblick av kärlek, närhet och närvaro.

Varför just bröllopsfotografi?
Mötena med människorna, de stora känslorna och lyckan i människor ögon.

Medlemsintervju - Angeliqa Daldorph 10

Hur fångar du ett romantiskt ögonblick?
Jag använder mig av något som kallas Moment Design där man genom olika tekniker och ”lekar” får paret att koncentrera sig på varandra snarare än på att de blir fotograferade.

Vad är riktigt bra bröllopsfotografi för dig?
När man verkligen fångar känslorna och personligheterna. Men också att visa en riktigt bra berättad historia så att man kan känna sig som att man befinner på plats igen. Att berätta om parets känslor, omgivningarna, detaljerna, familjen och vännerna runtomkring. När alla de delarna faller på plats så blir det magi.

Medlemsintervju - Angeliqa Daldorph 11

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top