Parfotografering

Parfotografering, förlovningsfotografering,  kärleksbilder eller varför inte love shoot, engagement-shoot eller anniversary session. Ja, kärt barn har många namn men oavsett vad man väljer att kalla det för så är en parfotografering ett fantastiskt sätt att bli ännu mer kär i varandra än man varit innan.

Ska ni gifta er i sommar och fundera fortfarande på vilken fotograf ni ska anlita kan en parfotografering vara ett bra sätt att bli lite varma i kläderna samt kolla om personkemin mellan er och fotografen stämmer. Att få ut fantastiska bilder till ett förlovningsalbum eller gästalbum och inbjudningskort till bröllopet är inte heller någon nackdel direkt.

Apropå varma i kläderna så är det ju ingen som säger att man måste fotograferas här i Sverige – våra fotografer fotar väldigt ofta utomlands och att tajma in en fotosession utomlands är oftast inget större problem.

De första bilderna är från 2 brides och är tagna i Norge ett år innan bröllopet. Deras profilsida hittar ni här. Hela fotograferingen går att se på 2 brides blogg här.

Bilderna längre ned är tagna av David Schreiner och är från München respektive Toscana.  Båda är anniversary shots där paren firade sin 5 års dag med en personlig fotografering.

Davids profilsida finns här. Hela fotograferingen går att se på Davids blogg här och här.

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13

Lämna en kommentar

(Din mailadress kommer inte att publiceras.)

Arbetsflöde för bröllopsfotografer

Nu kör vi våra populära kurser Arbetsflöde och Företagsekonomi för bröllopsfotografer även i Göteborg och Malmö (mer info här). Fram till senast måndag den 11 maj erbjuder vi dessutom en “early bird discount”.

Utöver det har vi två specialerbjudanden till alla som går en av våra kurser: Det första är Rapid Album Designer (online design software för album) som bjuder alla kursdeltagare på 25 % rabatt på en årsprenumeration. Det andra är Benny Ottosson som bjuder på specialpris på sin nya e-book om arbetsflöde för bröllopsfotografer.

Själv har jag fått hem ett ex av boken igår och läste den naturligtvis direkt. Mycket bra och matnyttig läsning – även för de som har varit lite längre i branschen. Jag ser boken som ett perfekt komplement till den delen av kursen som jag håller, nämligen just arbetsflöde-delen. Kursen ska bredda basen för ett genomtänkt digitalt arbetsflöde inklusive bröllopsspecifika tips och tricks. Tanken är att skipa onödiga tekniska detaljer och använda ett mer praktiskt tillvägagångssätt.
Bennys bok kräver eventuellt lite mer förkunskap men går sedan in ännu mer detaljerad in i allt som jag inte hinner djupdyka i under min föreläsningsdag. Det är just därför vi har inlett ett samarbete och erbjuder den till specialpris till alla som bokar våra kurser och vill sedan förkovra sig ännu mer i ämnet.

arbetsflode for brollopsfotografer

Mer om:

Kurser

Hej där Alicia Swedenborg

Hej Alicia, du har ju varit med hos oss ett tag nu. Berätta gärna lite om dig själv.

Jag är en smålandstös som flyttade till Stockholm för att utbilda mig till dansare men blev istället bröllopsfotograf. Delar sedan 3 år tillbaka min tid mellan Sverige och New York, en för mig perfekt kombination mellan svensk sommar och husmanskost med New Yorks puls och mentalitet.

Vad gör dig lycklig?
Choklad, glutenfria bakverk och papaya med lime. Att resa jorden runt, flera gånger om. Mina tok-fina vänner. Att få garva, att få gråta, att få kramas.

Vad är du mest stolt över?
När jag vågade stå på mig, när jag vågar gå min egna väg och när jag inte äter upp hela paketet Romerska Bågar på en gång.

Din roligaste dag hittills i ditt liv
Oj, det finns ju tokmånga att välja på! Från en helt galet skoj heldag med Euro Disney med mina vänner (jag grät när parks stängde och vi var tvungna att gå hem…) till min 30-års dag när ett helt gäng med vänner flugit in till New York och överraskade mig en efter en och min sista kväll som 20-åring spenderades på underground burlesqueklubb i China Town.

Random fakta om dig
Jag älskar att skriva listor. Gärna med underlistor. Och jag älskar att bocka av saker på mina listor, så mycket att om jag gör något som inte står på listan skriver jag upp det bara för att direkt få kryssa av det. Men handen på hjärtat kan jag även erkänna att jag ibland skriver banal saker som ”vakna”, ”ta en dusch” och dyl bara för att få kryssa av fler saker… Jag kan äta vadsomhelst till frukost, allt från kladdkaka till köttfärsås. Jag gråter ofta av glädje och är väldigt glad i go mat, vilket ofta resulterar i mig sitta och gråta på grymma New York restauranger. Jag är en redig smålänning som älskar IKEA, älgköttbullar och har svårt att veta vart jag ska sätta in ”r”:en i ord. Jag har en prickig hund, låter som en groda när jag hickar och kan äta litervis med glass och aldrig få en ”brain freeze”!

Det mest pinsamma du varit med om
Jag är sådan människa som gör pinsamma saker heeeela tiden. Och oftast så garvar jag bara högt åt mig själv när det händer!

Saker som du skäms över
Jag är så galet rädd för plåster och fötter, för att inte tala om plåster på fötter. Jag skriker och springer!

Tv program du ska se i veckan
Inga. Har ingen TV just nu, och annars är jag mer en Netflix person – Breaking Bad, House of Cards, Downton Abbey…

Vad inspirerar dig?
Att resa! Jag älskar allt från att trekka i djungeln i Kambodja till att sippa drinkar på en takbar i LA. Att få hur ljuset beter sig annorlunda, hur människors skönhetsideal är totalt olika och få insikt att min ”vardag” är exotisk för någon annan och vice versa.

Vad har influerad dig eller hjälpt dig att hitta din fotografiska stil?
Film! Analogt fotograferande är helt klart det som förde mig på rätt väg. Min första analoga kamera var en liten plastkamera som heter Holga, jag fick den och en rulle film som present av en vän som också är fotograf Jose Villa. Jag var i Florens över dagen, Florens! Jag har aldrig varit där innan och allt jag hade var min Holga och en filmrulle med plats för 16 bilder. (nopp, inte ens en smartphone) Helt plötsligt började jag fånga bilder, inte ta bilder. Jag började läsa ljuset, hitta vinkeln och vänta in ögonblicket. Dagen avslutades i toppen på Domen med mig, i sann Alicia-anda, gråtandes av lycka. En platskamera, en filmrulle och en dag i Florens. Jag hittade min röst som fotograf.

Detta händer idag
Just nu jobbar jag från Indien i ett par månader. Det var när mina vänner kring jul satt och prata om hur ”helt galet underbar” förra sommaren var som jag spontant tänkte ”va den?” och insåg att jag under sommarmånaderna fotade bröllop varje helg, åkte fram å tillbaka över kontinenten 6 gånger och såg min familj sammanlagt 5 dagar. Det va tokskoj, absolut, men ingen lugn å ro. Så jag valde helt enkelt att rymma från slasken och kylan i ett par månader då alla är vinterbleka och ändå inte vill bli fångade på bild och dra till Indien istället! 🙂 Mina dagar börjar kring kl 7 då jag går upp, äter massa färsk frukt till frukost och jobbar fram till lunch. När solen gassar på himlen mumsar jag i mig lite indisk Dal till lunch och svalkar mig sedan i havet och läser en löjligt tjock bok. Sedan blir det ett drygt 2 h yogapass i solnedgången innan jag traskar hem igen. Mumsar i mig lite mer mat, jobbar några timmar till. Sedan jagar jag ut några spindlar från min bungalow innan jag går och lägger mig.

Tre saker du blir glad av
1)    När bruden har en lång, vacker slöja! När får man annars ha på sig en slöja? Om så bara under vigseln och bilderna, ta tillfället i akt och våga gå all-in!
2)    När brudparet vågar bryta om all ”bör” och ”måste” och gör ett bröllop som är personligt! Från små saker som att servera varma mackor med brudparets initialer på istället för snittar under brudskålen för det var ”deras” vardags favoritmat. Till att en svensk brudgum vid namn Carl gifte sig med en rysk brud vid namn Katarina och de körde ett helt galet 1700-tals bröllop i Moskva med temat Karl XII möter Katarina den Stora.
3)    När brudparet har största delarna av sitt bröllop utomhus och planerar in fotograferingdelarna runt solnedgången så jag får jobba med det helt magiska kvällsljuset! Det finns inget mer smickrande än en sol som är på väg ner mot horisonten.

Tre saker du blir ledsen av
1)    När brudpar inte tar till sig av råd och tips som vi i branschen ger. Vi är på bröllop i stort sätt varje helg och vet vart det brukar gå knasigt och hur enkelt man kan undvika det med lite planering.
2)    När brudparet inte våga släppa allt och slappna av. Jag älskar också när allt är perfekt och jag förstår att man har spenderat många månader på att planera sitt bröllop men när dagen äntligen är här – släpp alla småsaker och njuuuut för guds skull. NJUT!
3)    Att inte fler använder sig av en bröllopkoordinator. Jag förstår att det är en kostnadsfråga men de kan ofta ordna bättre deal med andra leverantörer och hjälpa er att begå misstag som kostar pengar så i slutänden kan det gå jämnt ut ekonomiskt men det ni vunnit är proffsig hjälp både innan och på bröllopsdagen. Någon som ser till att alla gör det de ska, är på rätta plats och att saker och ting flyter på supersmidigt.

Är det någon personlig erfarenhet förutom fotografi och bröllopsfotografi som har påverkad din utveckling som bröllopsfotograf?
Varenda bröllop man fotar upplever man något nytt och lär sig nya saker. Om det är kulturella traditioner, annorlunda ljus, knepiga lokaler. Det är det som är det braiga med att välja en erfaren bröllopsfotograf – vi har sett och gjort det mesta! Oavsett om man har fotat många bröllop själv eller ej så bör en bröllopsfotograf istället ha varit med och assisterat måna bröllop innan man tar på sig hela ansvaret själv.

Vilken slags bröllopsfotografi utöver du? Hur skulle du beskriva din stil?
Jag fotograferar främst analogt, avslappnat och tidlöst. Jag älskar asgarv lika mycket som ett stilla ögonblick. Elegant och proppat med känslor. Och så är jag ALLTID på jagt efter det bästa ljuset!

Har du några tips till brudpar hur man bli bäst på bild?
Bara var er själva! Är ni busiga så busa på, är ni lugna och kramiga så mys på bilderna. Gör inte något som inte är ”ni”, men fega inte ut å bli för ”svensson” heller. Prata ihop er med varandra och er fotograf innan bröllopet och berätta hur du/ni ser era bröllopsbilder framför er.

01_Alicia_Swedenborg_brollopsfotograf Stockholm 02_Alicia_Swedenborg_brollopsfotograf Stockholm 03_Alicia_Swedenborg_brollopsfotograf Stockholm 04_Alicia_Swedenborg_brollopsfotograf Stockholm 05_Alicia_Swedenborg_brollopsfotograf Stockholm 06_Alicia_Swedenborg_brollopsfotograf Stockholm 07_Alicia_Swedenborg_brollopsfotograf Stockholm 08_Alicia_Swedenborg_brollopsfotograf Stockholm 09_Alicia_Swedenborg_brollopsfotograf Stockholm 10_Alicia_Swedenborg_brollopsfotograf Stockholm 11_Alicia_Swedenborg_brollopsfotograf Stockholm 12_Alicia_Swedenborg_brollopsfotograf Stockholm 13_Alicia_Swedenborg_brollopsfotograf Stockholm 14_Alicia_Swedenborg_brollopsfotograf Stockholm 15_Alicia_Swedenborg_brollopsfotograf Stockholm 16_Alicia_Swedenborg_brollopsfotograf Stockholm

Mer om:

Medlemsintervjuer

En rökig parfotografering

“Jag älskar mina kunder som ger mig deras fulla förtroende och kreativa frihet och bara säger ”Yes!” när man föreslår “rök-bomber, färgkoordinerade outfits och kanske lite halvt frysa ihjäl under en porträttplåtning. Okej, jag kanske inte puschade det där med att frysa lika mycket som de coola rökbomberna. Eller det faktum att alla våra fingrar blev smurfblå efteråt av rökbomberna. Men när ens kunder ger en kreativ frihet att tänka utanför boxen, då i min lilla låda händer det massa saker utanför boxen.”

Therese Winberg om rökiga parfotograferingar.

P.S. Några bonusbilder finns på Thereses egen blog

01_brollopsfotograf 02_brollopsfotograf 03_brollopsfotograf 04_brollopsfotograf 05_brollopsfotograf 06_brollopsfotograf 07_brollopsfotograf 08_brollopsfotograf 09_brollopsfotograf

Mer om:

Parfotografering

Kurs i Arbetsflöde & Företagsekonomi

Om två veckor håller vi en kurs i Arbetsflöde och Företagsekonomi speciellt för Bröllopsfotografer. Vi – det är Linda​ Broström och David Schreiner.

Eftersom det finns några enstaka platser kvar så får man nu samma erbjudande som de första dagarna när kursen lanserades, dvs. varje kurs 3.400 kr (istället för 3.900 kr) – båda kurser för 6.000 kr. Först till kvarn…

kurs

Mer om:

Kurser

Parfotografering med extra allt!

Midvinter i nordnorge med rosa kvällshimmel, skimrande stjärnor och till råga på allt ett helt otroligt norrsken! Vilken tur att Joanna och Jason haft med sig en helt fantastisk bröllopsfotograf i form av Juliana Wiklund. Ja, det är bara att frossa i de här underbara bilderna och vill man se fler så finns de på Julianas egen sida.

http://julianawiklundweddings.com/joanna-jason-from-brunei-to-tromso/

http://julianawiklundweddings.com/engagement-portraits-in-tromso-norway/

http://julianawiklundweddings.com/pre-wedding-with-northern-lights-in-tromso-norway/

01_brollopsfotograf 02_brollopsfotograf 03_brollopsfotograf 04_brollopsfotograf 05_brollopsfotograf 06_brollopsfotograf 07_brollopsfotograf

Mer om:

Vinterbröllop

Alla är fotografer

Missa inte nuvarande avsnitt av alla är fotografer på SVT play där vår medlem Therese Winberg medverkar.

Alla ar fotografer

Mer om:

Uncategorized

Bröllopstrender

DIY, vintage eller ett speciellt tema. Kanske rock´n´roll eller romantiskt rosa. Brudpar följer ofta trender inom bröllopsbranschen och självklart kan det bli väldigt coolt.

Men man får dock inte glömma bort hur personligt och vackert ett traditionellt bröllop faktiskt kan bli. Man behöver inte alltid en massa extras för att gifta sig. Det man behöver är sina nära och kära och självklart varandra.

Traditioner finns av många olika anledningar. Det är enkelt och trivsamt, alla vet vad man ska göra och vart man ska vara. Ett sätt att känna sig trygg helt enkelt. Det viktigaste är inte alltid hur ert bröllop ser ut utan hur NI vill fira det – och fram förallt att ni inleder ett äktenskap tillsammans och delar den dagen med de som ni håller mest kär.

Det är vackert!

Bilderna är från Jennie Johansson

001_traditionella brollop 002_traditionella brollop 003_traditionella brollop

Mer om:

Bröllopstrender

Bröllopsfotografernas favoritbilder

Dags att avrunda bröllopsåret 2014.

Och vilket finare sätt skulle det kunna vara än att visa bilder. Närmare bestämt våra bröllpsfotografers favoritbilder från det gångna året. Varsågod och njut av ljuset och stämningen i bilderna och dröm er bort en stund.

Alla fotografers hemsidor med fler bilder och hela bröllopsberättelser finns samlade här: Sveriges bästa bröllopsfotografer

01_brollopsfotograf 02_brollopsfotograf 03_brollopsfotograf 04_brollopsfotograf 05_brollopsfotograf 06_brollopsfotograf 07_brollopsfotograf 08_brollopsfotograf 09_brollopsfotograf 10_brollopsfotograf 11_brollopsfotograf 12_brollopsfotograf 13_brollopsfotograf 14_brollopsfotograf 15_brollopsfotograf 16_brollopsfotograf 17_brollopsfotograf 18_brollopsfotograf 19_brollopsfotograf 20-5_brollopsfotograf 20_brollopsfotograf 21_brollopsfotograf 22_brollopsfotograf 23_brollopsfotograf 24_brollopsfotograf 25_brollopsfotograf 26_brollopsfotograf 27_brollopsfotograf 28_brollopsfotograf 29_brollopsfotograf

Mer om:

Inspirationsbilder

Årets brudpar

Tidningen Lifestyle wedding anordnar varje år tävlingen Guldhjärtat i samband med Bröllopsmässan på Grand Hotel. En av kategorierna är Årets bröllopspar. Jessica och Jimmy var årets vinnare och deras bröllopsfotograf var Karolina Ehrenpil, en av våra medlemmar!

Parets berättelse om hur de träffades och deras resa tillsammans fram till bröllopsdagen samt fler bilder från deras bröllopsdag kommer ni kunna ta del av när det publiceras i Lifestyle Wedding. Missa inte det!

Bröllopsfotografen Karolina om bröllopet: Brudparet bokade mig ca ett år innan själva bröllopet och redan under vårt planeringsmöte förstod jag att detta skulle vara ett bröllop att se fram emot! Bröllopet var på Rosendals trädgård i Stockholm. Det var en utomhusvigsel i den underbara trädgården med efterföljande middag och fest i ett av växthusen intill. Bröllopet hade restema och bruden Jessica, som arbetar som originalare, hade själv designat allt tryckt material in i minsta detalj efter temat och den färgskala som de valt. Färgkombinationerna gick igenom allt från inbjudningskort och blommor till klädsel och bordsdekorationer. Det var en härlig italiensk känsla över bröllopet, med brudgummens italienska rötter, vinrankorna, vädret och den härliga stämningen! Det var ett bröllop att minnas!

Fler bilder från detta drömbröllop kan ni se på Karolinas sida här: http://www.karolinaehrenpil.se/ett-tradgardsbrollop-pa-rosendals-tradgard/

01 02 03

Mer om:

Utmärkelser

Something OLD

“Det finns oändligt utav klänningar att välja mellan men det jag vill belysa just nu är det där guldkornen från förr som man kan hitta i en vintagebutik.
Är det inte fantastiskt hur historien kan upprepas fast på ett annat sett, hos ett annat brudpar och i en annan tid.
Jag fick äran att plocka på mig några raringar att fotografera och styla, hoppas att detta kan ge er lite inspiration på vägen.

Några tips på vägen:
-Behöver klänningen sys in eller kanske göras om? Kontakta en sömmerska. Kanske har butiken något tips.
-Var noga med att syna efter hål eller fläckar, hittar du. Fråga butikspersonalen om tips och råd.
-Våga mixmatcha för att hitta din stil och din dröm.”

Lina Roos
Klänningar: Torget vintage Secondhand (https://www.facebook.com/Torget11VintageSecondhand)
Location: Mor augustas garage.
Modell: Linn Mattsson
Foto och styling: Lina Roos

linaroos_brollopsfotografer_vintage

Mer om:

Brudklänning

Fler priser för årets bästa bröllopsbilder

Det fortsätter med fina priser för våra fotografer. Vi är jätteglada och superstolta över Anna Roström från Smallpigart som fick visa sin bild i Junebugs best of weddings som varje år utser världens 50 bästa bröllopsbilder.

Alla dessa fantastiska bilder går att se här

Även ett stort grattis till Lena Larsson och Therese Winberg som blev hedersomnämnda.

01 smallpigart_brollopsfotograf

© Anna Roström / Smallpigart 02 therese_winberg_photography

© Therese Winberg 03 Lena Larsson
© Lena Larsson

Mer om:

Utmärkelser

Hej Anna Lauridsen

Hej Anna Lauridsen – du har ju varit med som medlem hos oss länge. Vem är du? – berätta lite om dig själv.

 

Jag är en glad, sprallig tjej, mitt i livet, gift med en dansk som jag har tre barn med. Ursprungligen kommer jag från Trosa men har bott i Stockholm, Köpenhamn och sedan 10 år tillbaka i Kullabygden, Skåne.

 

Vad gör dig lycklig?

En puss av barnen, ett gott glas vin, att resa, umgås med vänner, att få uppskattning från mina kunder, vårfåglarnas sång och att känna solen värma min hud!

 

Är det något som du är särskilt stolt över?

Mina tre fantastiska söner som är kramiga, snälla och kloka! Och att jag vågade ta klivet till självständig!

 

Vad inspirerar dig?

Filmer, böcker, tidningar, naturen, ljuset.. allt omkring mig!

 

Har du ett favoritcitat?

”Sometimes you will never know the value of a moment until it becomes a memory” – Dr. Seuss

 

Vad har influerat dig eller hjälpt dig att hitta din fotografiska stil?

Min uppväxt tror jag. Mamma är konstnär och målar med mycket känsla och färg. Komposition, ljus och färg kom med modersmjölken! Pappa reste mycket i sitt jobb och kom hem med fantastiska, dokumentära bilder från hela världen. Det skapade en lust hos mig att berätta en historia med bilder.

 

Vilka andra fotografiska intressen har du förutom att fotografera bröllop?

Jag älskar att plåta naturen & på resor – gärna människor i miljö & arkitektur.

 

Hur länge har du fotograferat och hur började du?

Jag har alltid fotograferat. Pappa hade mörkrum hemma så mitt intresse väcktes tidigt. I gymnasiet hade jag det som tillval och efter gymnasiet gick jag Kulturama’s fotolinje i Stockholm. Efter den flyttade jag till Köpenhamn där jag fortsatte med fotografin men endast för skojs skull. Några år efter att vi flyttat till Skåne, startade jag upp mitt företag Kullafoto samtidigt som jag var anställd på kontor. För 2 ½ år sedan tog jag steget och sa upp mig för att satsa heltid på mitt företag! Det beslutet har jag aldrig ångrat!

 

Hur länge har du fotograferat bröllop?

Sedan 2006.

 

Är det någon personlig erfarenhet förutom fotografi och bröllopsfotografi som har påverkad din utveckling som bröllopsfotograf?

Att ha jobbat inom bland annat reklam, butik och klädbranschen har gett mig erfarenhet och styrka som jag idag kan använda i mitt jobb! Jag kan möta olika kunders förväntningar och förstå vad kunden vill ha. Mina tre barn lärde mig hur man närmar sig ett barn och att själv ha gift sig är också en bra erfarenhet när man jobbar som bröllopsfotograf!

 

Vilken slags bröllopsfotografi utövar du? Hur skulle du beskriva din stil?

Jag har ett romantisk och ganska ljust bildspråk med varma färger och mjuka kontraster. Jag vill skapa vackra, kreativa bilder med känsla och närvaro!

 

Varför just bröllopsfotografi?

Jag får ny energi i MITT liv av kärleken som flödar på ett bröllop! Det ger mig en adrenalinkick och min själ näring. Kanske tycker jag det är extra roligt eftersom jag har fyra män här hemma och saknar det dekorativa, pyssliga och romantiska som bröllop ofta är? Jag älskar att träffa nya människor från olika bakgrunder och av olika kulturer och jag tycker att det är en ynnest att få uppleva nya miljöer och komma till människors viktiga platser – en speciell liten strandplätt kanske betyder jättemycket för någon! Tänk att JAG får dela allt detta med dem! Det gör mig lycklig!

 

Hur fångar du ett romantiskt ögonblick?

Ett avslappnat brudpar behöver jag oftast bara placera på en fin plats med bra bakgrund och fint ljus (gärna motljus!) och så ber jag dem titta och röra vid varandra. Om brudparet är förälskat men har svårt att slappna av framför kameran så brukar jag börja med att säga att de ska gå, hålla varandra i händerna och pussas samtidigt. Det är inte så lätt och oftast leder det till fnitter och härliga bilder. Ofta backar jag och tar bilderna på långt avstånd så att det inte känns som om jag är ”uppe i ansiktet” på dem. Efter en stund slappnar de av och så kan man börja ta lite närmre inpå. Under resten av dagen såsom förberedelser, kyrkan eller under festen, gäller det att hela tiden var beredd på att det kommer ”ögonblick”.

 

Har du några tips till brudpar hur man bli bäst på bild?

Boka en erfaren fotograf vars bilder ni älskar! Tycker man det är väldigt jobbigt att vara framför kameran kan det vara en bra idé att göra en provfotografering i samband med att man träffar sin fotograf på planeringsmötet. På själva bröllopsdagen är det bra om ni kan ”glömma kameran”! Strunta i att försöka se snygga ut! Det är fotografens jobb att se till att ni blir ert bästa jag på bild! Försök istället tänka att det ska vara en mysig, rolig och romantisk upplevelse. Att ta bilderna i kvällsljus ger också mycket finare bilder! Värt att reservera en 30-minuters photo-session under pausen på bröllopsmiddagen alltså! Och använd för guds skull inte spray-tan!

 

Har du någon favorit bland de bröllop du har fotat?

Oj! Många favoriter! Men ett av de roligaste, vackraste och ovanligaste var bröllopet på det privata slottet Castillo de Bendinat på Mallorca i augusti!

 

Kan du beskriva ett drömbröllop som du gärna skulle fotografera?

Hur ska man kunna välja ett?! Men ett bröllop på en mysig vingård någonstans nere i Frankrike eller Italien? Ingredienser: Ett förälskat, avslappnat brudpar med massor av tid till att plåta porträtten i de små mysiga gatorna och på de lavendelprydda ängarna, en borgerlig ceremoni på en klippa vid havet, snyggt stylad bröllopsdekor gärna lite bohemisk, vackert varmt ljus hela dagen och en fantastisk solnedgång i underbar natur, bröllopsmiddag utomhus, makalös dukning, fantastisk mat och brudvalsen under stjärnbeströdd himmel!

 

Vilka trender har du sett i år?

Det har blivit vanligare att ha ett mysigt bröllop med personliga detaljer än ett ”fint” gammaldags bröllop med de traditionella dekorationerna. Det har varit mycket ”landskapsbilder”, dvs. en bild där miljön fyller nästan hela bilden och brudparet blir placerat i ”landskapet”.

 

Vilka trender ser du inom bröllopsfoto?

Jag har fått ovanligt många förfrågningar på ”Heldag” inför 2015.  Jag tror det är eftersom det på en ”Heldag” finns utrymme både för de små detaljerna och den stora helheten… Det känns som fler brudpar har börjat prioritera bröllopsfoto i sin budget vilket är glädjande! När det gäller klänningen så tror jag att det nästa år blir mycket axelbandslösa brudklänningar och att brudarna vågar välja en brudklänning i en annan färg än vitt!

 

Vilka top tre locations för bröllopsbilder har du?

Kullaberg i Mölle, Norrviken i Båstad och Mallorca!!!

 

Vad är riktigt bra bröllopsfotografi för dig?

Antingen så har fotografen fångat en känsla i en bild eller så ska bilden skapa en känsla hos betraktaren. Bilden ska berätta en historia.

 

Annas profilsida hos oss hittar ni här

Anna_Lauridsen_001 Anna_Lauridsen_002 Anna_Lauridsen_003 Anna_Lauridsen_004 Anna_Lauridsen_005 Anna_Lauridsen_006 Anna_Lauridsen_007 Anna_Lauridsen_008 Anna_Lauridsen_009 Anna_Lauridsen_010 Anna_Lauridsen_011 Anna_Lauridsen_012 Anna_Lauridsen_013 Anna_Lauridsen_014

Mer om:

Medlemsintervjuer

Välkommen hos oss Therese Winberg

Hej Therese Winberg och välkommen hos oss som ny medlem.

Berätta gärna lite om dig – vem är du?

Jag bor tillsammans med min fantastiskt roliga man på Södermalm i Stockholm i en ganska liten lägenhet med världens största kök.
Vad har influerat dig eller hjälpt dig att hitta din fotografiska stil?

Jag är i grunden scenograf och stylist och varvar bröllopssäsongen med film och tv där jag också får jobba med bild och då mitt jobb är att ta fram en bakgrund som hjälper till att berätta historien, vad vi vill att betraktaren ska känna . Jag tror att det påverkar mitt fotograferade enormt eftersom jag alltid har omgivningen och en bilds bakgrund i ryggraden. I mitt tycke kan en bild stå och falla med om bakgrunden tillför eller bara stör motivet. Allra helst skulle jag vilja att allt vara lika färgmatchat som en Wes Anderson-film.
Vilken slags bröllopsfotografi utövar du? Hur skulle du beskriva din stil?

Färg, kreativitet och personligt. Mina bröllopspar är därför oftast kreatörer av något slag som uppskattar samma estetik som jag. Som också har sina böcker i färgordning, som blir lyckliga av ett typsnitt eller hur en bröllopsklänning fladdrar i vinden på en stubbe i skogen.
Hur fångar du ett romantiskt ögonblick?

Jag tycker inte man tar en bröllopsbild, man skapar den. Genom att ge och skapa de bästa förutsättningarna för sig själv och brudparet. Hitta en fantastisk location, det bästa eller mest spännande ljuset och placera paret där och tillåta sig själv att invänta ett moment. Utan ett moment är det bara en fin bild, alla bra bilder har Det. Ett ärligt porträtt, ett spontant skratt eller ett intimt ögonblick när paren glömt bort mig och bara ser varandra.
Har du några tips till brudpar hur man bli bäst på bild?

Hitta en fotograf vars stil ni älskar och litar fullkomligt på och låt hen stå för jobbet och arbetet att ta bilden. Ert enda jobb i mina ögon är att vara i tid och vara förälskade. Allt annat ansvar ligger på fotografen. Det finns inga bra eller dåliga bröllopspar, bara en dålig fotograf.
Har du någon favorit bland de bröllop du har fotat?

I år fotograferade jag ett av mina Bucket-List bröllop i Brooklyn, New York.

 

Vilka trender har varit inom bröllopsfoto 2014?

Bröllopspar som har blivit placerade i enorma bakgrundsscenerier där fotografen uppmuntrar paren se varandra istället för att titta på fotografen. Inför 2015 tror jag vi vågar gå ännu längre utanför boxen och inkluderar bakgrunden och paret i ett, inte bara ställa dem där.
Vad är riktigt bra bröllopsfotografi för dig?

Ibland råder det lite teknikhysteri bland fotografer, om jag får mina bröllopspar att gråta när de får se sina bilder är det inte för att jag har en kalibrerad skärm eller plåtar med canon eller nikon, utan för att jag på ett kreativt sätt fångar dem precis som de är, och hur de kände precis när bilden togs. Om man tar för mkt plats som bröllopsfotograf eller ber dem göra massa tramsiga lekar som de inte känner sig bekväma i så är det det enda de kommer tänka på när de ser bilden. Jag vill att de bara ska tänka på hur härligt det var att stå och kramas och hur mycket de älskar personen de håller i handen. Och har jag då redan placerat dem i en magisk location med spännande ljus, då har du en bra bröllopsbild.
Vilka trender inom bröllop ser du för 2015?

Sverige ligger i framkant av allt när det gäller mode, inredningsdesign och musik. Men när det kommer till bröllopstrenderna målar man helst fortfarande lattefärgade fondväggar. Men jag tror att även svenskarna är klara med pompoms nu och vågar skapa mer personliga bröllop. Fler kommer gifta sig borgerligt på ängen de sprang på som små, klänningarna kommer vaja i vinden, och “Äppelkriget” av Hasse och Tage kommer vara den stora inspirationen. Rustikt, bohemisk woodland-känsla med mycket vilda blommor och allt vi älskar med sommar-Sverige.

Therese profil hittar ni här

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11

Mer om:

Medlemsintervjuer

Allt är möjligt – Det är ert bröllop!

Allt är möjligt  – Det är ert bröllop!

”Kyrka eller inte kyrka? Gifta sig borgerligt eller kyrkligt? Tema guld eller mer rustikt med inslag av naturen? ”
Det kan vara självklart tidigt i planeringen eller slå en plötsligt senare: ”Det här är faktiskt VÅRT bröllop!”
Tankarna virvlar runt runt flera varv. Vad skulle passa just oss? Vad vill vi lägga krutet på?
I bröllopstidningar kan man få sockersöt inspiration. På bröllopsbloggar hittar man både coola, klassiska och helt galna bröllopsidéer. Det finns massor av inspiration att hämta från båda.
Kanske bäst att ta det lite lugnt. Att inte rusa iväg och börja handla rosa servetter det första man gör och istället fundra på saken ett tag och känna efter! Det här handlar om den dagen i ert liv då man faktiskt FÅR bestämma helt själv hur man vill ha det. Strunta i svärmor och polarna. Eller lyssna på dem. Det viktiga är att det känns rätt i hjärtat.

Glöm inte bort att allt är möjligt. Det kanske kommer som en överraskning men ert bröllop kan faktiskt bli just så som ni vill ha det.

Om ni vill ha ett litet bröllop i skogen i Östergötland så är det här bröllopet en dröm som kan bli verklighet och en inspiration som kan få det att suga till i magen: Sova i trädkojor!?

Platsen heter URNATUR ( www.urnatur.se ) och ligger utanför Ödeshög. Där har Ulrika Krynitz och Håkan Strotz skapat en fantastiskt spännande plats. Här arrangerar de möten av alla möjliga slag. Också bröllop. Och de gör det så bra. Allt var så vackert arrangerat. Trädkojor, stugor och rum – varma med fyr i sina eldstäder. Skogen. Den säger HEJ. Många hundra meter egenbyggda gärdesgårdar, stigar, en sjö och allt annat som finns men inte syns på en plats som är mer som en saga än verklighet. Vigseln nere vid vattnet, hur regnet slutade och solen kom. Helstekt lamm. All annan mat också egenproducerad från gården.

NÄRVARO. Natur. Lugn. Enkelhet. Poesi. Och SKOG. NATUR är nästan synonymt med Lönnbacka: Träd och skog och stilla närvaro. Känslor. Som-det-är. Okonstlat.
Och brudparet som bett dem berätta deras historia i bild är en saga för sig i John Bauer miljö.

01 02 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 18

Mer om:

Uncategorized

Inspirationsdukning

Här kommer lite inspiration i  form av fantastisk dukning och dekoration. Jobbet gjordes tillsammans med Petras porslin, som hyr ut vintageporslin till bröllop. Låt er inspireras!

Porslin: www.petrasporslin.se
Festlokal:www.agneshill.se
Pompom: www.theoochjag.se
Namnetiketter: http://misspapperista.tictail.com

01 02 03

Mer om:

Dekoration, Dukning

Moodboard – Schmoodboard av Therese Winberg

Moodboard Schmoodboard?
Vad är egentligen ett “Moodboard”?

 

001

När man börjar planera sitt bröllop kan Pinterest och alla bröllopsbloggar kännas lätt överväldigande. Hur ska man kunna välja mellan alla dessa blommor, klänningar, stilar och roliga ideér? Det första man bör göra är att börja samla inspirationsbilder, antingen från tidningar eller digitalt genom t ex Pinterest. Låt det ta tid och våga gå på er magkänsla på vad som känns som ni, en inspirationsbild behöver inte nödvändigtvis vara en bröllopbild, det kan vara från en film, en vacker växt eller bara några teckningar som ni gillar.

Efter ett tag kommer ni att hitta ett mönster, vissa utvalda saker som dyker upp oftare än andra. Det kan vara en smaragdgrön färg, vallmoblommor eller en chiffonklänning. Att göra ett bröllops-moodboard tar tid och är som ett pussel. Välj ut de guldkornen ni älskar lite extra och sätt ihop dem tillsammans, När ni ser de första bitarna komma på plats så blir ert slutliga tema tydligare. Ett moodboard behöver  aldrig bli helt färdig, men det är ett bra sätt för er att visualisera er bröllopsdag och dela den vision med andra leverantörer eller familj och vänner.

02 03 04 05 06 07 08 09

Bilderna är från vår medlem Therese Winberg. Thereses profil hos oss hittar ni här.

För att se fler färdiga moodboards besök gärna Therese Winberg Photography’s Pinterest

 

Mer om:

Dekoration, Moodboard

Hej där Karin Lindén

Hej Karin, du har ju varit med hos oss ett tag nu. Berätta gärna lite om dig själv.

 

En jordnära, lugn, ganska rolig (tycker jag själv) som lever ett liv jag älskar: odlar mina egna grönsaker, går och sjunger och vilar i skogen varje dag, har två fria, musikaliska och härliga barn och magiska vänner att skratta med, laga mat med och äta med. Och vila med. Närvaro är min livsfilosofi. I den närvaron ryms allt. Mitt liv blir rikare, skönare och mer magiskt.

 

Vad gör dig lycklig?

Musik, dans, skog, att simma, sjunga, meditera, springa, umgås med nya och gamla vänner, laga mat och ett fokus på att vara närvarande och se det som ska bli sett.

 

Vad är du mest stolt över?

Mitt mod att bara vara jag. (Minst stolt över: min rädsla för tusen andra saker)

 

Vad inspirerar dig?

Människors omtanke, människor som lyssnar inåt, människors lust att berätta om det finaste, poesi, musik, kärlek och naturen. Resor.

 

Har du ett favovitcitat?

“Life is the dancer and you are the dance.” – Eckart Tolle

Hur vill du dansa? Just do it!

 

Vad har influerad dig eller hjälpt dig att hitta din fotografiska stil?

Jag har för länge, länge sedan slutat att se andra fotografers bröllopsbilder och sucka avundsjukt och önska att mitt resultat blir samma. Det vill jag ju inte. Jag vill ju bara vara jag. Detta gäller i alla typer av fotograferingar, filmningar och det gäller i över huvud taget i mitt liv. Influenserna är snarare från naturen men då inte i form av form utan mer form av känsla och närvaro. Att jag alltid fotograferar med kort skärpedjup och gärna med 50 mm objektiv hör till min fotografiska stil på ett sätt – jag tycker om att fokusera manuellt. Jag är inte känd för skarpa bilder. Jag tycker om att leka och att komma ifrån det perfekta samtidigt som att jag väntar till exakt rätt sekund då jag exponerar bilden. För att där var något. Eventuellt osynligt för vissa. Synligt för andra.

 

Vilka andra fotografiska intressen har du förutom att fotografera bröllop?  Hur länge har du fotograferat och hur började du? Hur länge har du fotograferat bröllop?

Jag älskar att filma i naturen. Att följa energin och rörelserna, ljuden och känslorna. Jag har, så länge jag ägt en kamera, fotograferat mycket. Mest för att minnas detaljer och människor. Men också för att leka.

Bröllop började jag fotografera “på riktigt”  2007. Tiden går…

 

Är det någon personlig erfarenhet förutom fotografi och bröllopsfotografi som har påverkad din utveckling som bröllopsfotograf?

Närvaro. Och när jag talar om närvaro så menar jag den starka kraften som håller mig kvar i nuet och låter mig omvärdera allt i varje steg. Vad finns här nu? Jag är medveten om att det inte är samma som mina förväntningar av vad som bör finnas nu.

Det finns så många fantastiska fotografer. Att fotografera bröllop är en fotografisk-genre där saker och ting händer i en ganska så förutbestämd ordning. Det är en ceremoni som ska förevigas. Ändå fotograferar vi så olika. Det är häftigt och bekräftar ju också hur unika kombinationer jag hamnar i när jag blir anlitad av just “det brudparet” och dom i sin tur anlitar “just mig”. Resultatet blir unikt för just den konstellationen.  Själva upplevelsen av att fotografera och bli fotograferad ingår ju också i konceptet. Och där är vi ju också väldigt olika. Resultatet är en sak. Upplevelsen en annan. Närvaron är därför min influens alltid. Den där närvaron föddes ur en enorm sorg förresten. När min pappa gick bort hände något. Jag såg livet som det var. Man kan säga att det var ett slags uppvaknande. Närvaron kom till mig. Och den har stannat.

 

Vilken slags bröllopsfotografi utöver du? Hur skulle du beskriva din stil?

Jag kallar den för konst. Fine Art. Jag vill också att var och en av bilderna ska ha så mycket närvaro i sig så att man vill printa den på fine art papper och sätta upp den på väggen och känna igen just den där känslan. Men jag känner att det är som en dikt också. Poesi. Mitt svar: konst-närvaro-känslo-poesi!  Men min fotogeniska teknik kallar jag för NU-fotografi.

 

Varför just bröllopsfotografi?

Det bara blev så. Inte alls mitt mål. Men jag behövdes tydligen där.

 

Hur fångar du ett romantiskt ögonblick?

Jag är där. Jag ser. Jag låter det hända. Jag fångar det.

 

Har du några tips till brudpar hur man bli bäst på bild?

Var dig själv fullt ut. Vet att ni är perfekta på att vara just ni. Låt fotografen guida er och släpp behovet av kontroll. Lita på att ni är i trygga händer. Vänd er istället till varandra och passa på att känna efter hur det känns. Vilka vägar har ni inte vandrat på för att komma till just den här dagen. Är det inte det i sig egentligen helt unikt och otroligt?

Jag kör alltid en provfotografering före bröllopet. Det är värt hur mycket som helst.

 

Har du någon favorit bland de bröllop du har fotat?

Alla. Ett bröllop i Indien är lika fantastiskt som ett skärgårdsbröllop, fast på olika sätt.

 

Kan du beskriva ett drömbröllop som du gärna skulle fotografera?

När jag blundar och känner efter så dyker detta bröllop upp: Ett bröllop i naturen där alla element är fullt närvarande, vatten, eld, metall, luft och trä, och där också brudparet är tacksamt medvetna om denna närvaro och ärar den. Ett bröllop mellan två personer som vill leva tillsammans för att de får friheten att utvecklas av det men också vill vara ett stöd för den andres utveckling. Ett andligt bröllop helt enkelt. I närvaro. I nuet. I medvetenhet och respekt. I stark kärlek.

Det är ett bröllop som jag gärna skulle vilja fotografera.

 

Vilka trender har du sett i år?

Jag tittar inte så mycket på andra fotografers sidor. Men av det jag känt när det gäller mina egna brudpar (och där får vi observera att det inte direkt är någon trend-spaning som pågår alls)  så har det varit fler utomhusvigslar, fler avspända och layed back bröllop, mer personligt och med mer humor. Jag älskade hur ett av mina brudpar tillsammans med alla gästerna sjöng Dolly Partons “Islands in the stream” till tonerna av en gitarr innan ceremonin var helt över. Det kändes som tonårsläger där de helt enkelt fick “känsla för feeling”. Refrängen så rolig och svängig som allsång. Föreställ er draget!

“Islands in the stream

That is what we are

No one in between

How can we be wrong

Sail away with me

To another world

And we rely on each other, ah ha

From one lover to another, ah ha”

 

Vilka trender ser du inom bröllopsfoto?

Hittar på och drömmer fram här >>> { Personligare. Med mer humor.}

 

Vilka top tre locations för bröllopsbilder har du?

Skogen/Havet/Bergen utan inbördes ordning.

 

Vad är riktigt bra bröllopsfotografi för dig? Har du några tips till våra brudpar?

Förutom fotografens helt unika konstnärliga öga som ju är det ni faller för så kika lite på hur fotografen arbetar med förarbete och efterarbete. Det ligger en kvalité i att bröllopsfotografen har koll och kan improvisera på samma gång. Och att fotografen vet att hen får. Ge fotografen fria händer. De flesta bilder ni ser på dennes hemsida har blivit till så. Upplevelsen av porträtteringen i sig är lika värdefull som slutresultatet. Att slutprodukter av fine art och fotoböcker är printade med finaste pappret bästa är självklart. Det finns, under högsäsong, stor risk för att något i alla dessa led går snett. Vad har ni för förväntningar? Var tydlig med dem. Tillsammans kommer ni att kunna mötas och hjälpa varandra att förstå vad som är viktigt för båda. Det är allt före och runtikring som ska flyta för att fotografen ska kunna göra sitt jobb bra. En god planering kommer att förebygga stress, nervositet och tidsbrist som ibland uppstår och påverkar resultatet. Fotografen har fotograferat många bröllop. Låt hen ta en titt på ert schema.

Tack Karin och allt gott framöver.

Karins profilsida hos oss hittar ni här.

01_Brollopsfotograf Karin Linden 02_Brollopsfotograf Karin Linden 03_Brollopsfotograf Karin Linden 04_Brollopsfotograf Karin Linden 05_Brollopsfotograf Karin Linden 06_Brollopsfotograf Karin Linden 07_Brollopsfotograf Karin Linden 08_Brollopsfotograf Karin Linden 09_Brollopsfotograf Karin Linden 10_Brollopsfotograf Karin Linden 11_Brollopsfotograf Karin Linden 12_Brollopsfotograf Karin Linden 13_Brollopsfotograf Karin Linden 14_Brollopsfotograf Karin Linden 15_Brollopsfotograf Karin Linden 16_Brollopsfotograf Karin Linden 17_Brollopsfotograf Karin Linden 18_Brollopsfotograf Karin Linden

Mer om:

Uncategorized

Vinterbröllop av Juliana Wiklund

Vinterbröllop – vad underbart! Fina varma kappor, fluffiga vantar, fallande snö, varma kramar som skrämmer bort kylan och fina facklor och lyktor som skapar den där fantastiskta stämningen.
Man kan bara undra varför det inte finns fler par som gifter sig på vintern. Bara man förbereder sig ordentligt kan ett vinterbröllop vara så otroligt fantastiskt. “Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.” Ett viktigt ordspråk när man ska gifta sig på vintern och livsviktigt särskilt när man vet man vill ha fina bilder utomhus.

Här kommer lite tips till brudpar på vad man bör tänka på av en tjej som vet hur man fotar bröllop på vintern:

“Varma fötter och varma händer. Spara dina högklackade skor för kyrkan och middagen. Vinterstövlar för parfotograferingen kommer att få dig att må mycket bättre under parfotograferingen ute. Visste du att UGGs har en“I-do-collection”?

Brudgummen: bra att ha med skidstrumpor i ull så du kan ha över dina fina herrstrumpor. En gång var jag tvungen att låna mina extra strumpor till en brudgum som inte kunde känna sina fötter längre efter 15 minuter i -20 grader

Försök att hitta en fin varm kappa du kan använda under fotograferingen. Ja, man kan fotograferas i sin bröllopsklänning, men varför inte göra så att din kappa blir en del av din bröllopsklädsel? På så sätt kommer man att frysa mindre och också orka vara ute längre för att få ännu flera fina bilder.

Apoteket och Sportsbutiker säljer underbara fot och handvärmare man kan köpa och använda för att få lite extra värme. Man kan också ha några av dem nära kroppen om man inte har för varma jackor/kappor på sig. (t.ex. här ochhär)

Bra att tänka på att fotograferas nära en varm bil eller ett varmt hus man kan gå in och värma sig då och då. Ta gärna med er varm dryck och se till att ha ätit ordentligt.

Använd gärna mycket dekoration och mycket ljus – men gärna varmt glödlampslljus och/eller fina ljusslingor istället för kallt LED ljus. Koppla gärna dit en dimmer så ni kan ställa in önskad effekt mer exakt.

Passa gärna på att utnytja det specialla med vintern. Bjud gästerna på glögg, fotas framför ett fryset vattenfall, gifta er på fjället eller på ishottelet, åka hundspann eller ta en hästdragen släde till vigseln.”

 

Bilderna är från Juliana Wiklund. Hennes medlemssida hitar ni här. Fler bilder från samma fotografering kan man sepå hennes blog här.

01 02 03 04 05 06 07 08

Mer om:

Vinterbröllop

Bröllopsfotografens favoritbilder

Vi rekommenderar alla som letar efter en bröllopsfotograf att verkligen titta på många av fotografens bröllopsfotograferingar – helst heldagsfotograferingar som ger en fingervisning av vilka slags bilder man kan förvänta sig.  Det är många som lyckas med några fina bilder under ett bröllop men få som verkligen kan leverera ett stort antal fantastiska bilder som tillsammans berättar brudparets historia.
Att titta igenom många bröllopsfotograferingar kan ta lite tid. En bra idee kan därför vara att först ta en titt på ett urval av fotografens egna favoritbilder för att avgöra om stilen passar en innan man går vidare.

Här kommer ett urval av av David Schreiners favoritbilder. Hans profilsida hos oss hittar ni här.

Flera av Davids favoritbilder finns att se här: bröllopsfotograf David Schreiner.

001_Brollopsfotograf Sundsvall 002_Brollopsfotograf Sundsvall 003_Brollopsfotograf Sundsvall 004_Brollopsfotograf Sundsvall 005_Brollopsfotograf Sundsvall 006_Brollopsfotograf Sundsvall 007_Brollopsfotograf Sundsvall 008_Brollopsfotograf Sundsvall 009_Brollopsfotograf Sundsvall 010_Brollopsfotograf Sundsvall 011_Brollopsfotograf Sundsvall 012_Brollopsfotograf Sundsvall 013_Brollopsfotograf Sundsvall 014_Brollopsfotograf Sundsvall 015_Brollopsfotograf Sundsvall

Mer om:

Uncategorized

Skandinaviens bästa Bröllopsfotografer

Stort grattis till 2 Brides för andra platsen i Norwegian Wedding Blogs utnämning av Skandinaviens bästa Bröllopsfotografer.
Grattis även till David Schreiner för årets “Scandinavian Sparkle”.

Mer om Skandinaviens bästa bröllopsfotografer

Skandinaviens-basta-brollopsfotografer

Mer om:

Utmärkelser

Årets bröllopsfotograf

Årets bröllopsfotograf från Kullabygden!

En av våra medlemmar, Anna Lauridsen, tog i helgen emot pris för Årets bästa bröllopsbild!

Utmärkelsen “Guldhjärtat” delades i helgen ut under Bröllopsmässan på Grand Hotell i Stockholm av magasinet Lifestyle Wedding och är ett av branschens viktigaste priser. Priset var framröstat av tidningens läsare och en expertjury.

Anna berättar om bilden: “- Bilden är tagen under en paus på bröllopsmiddagen! Jag passade på att dra ut brudparet i det vackra kvällsljuset eftersom detta är mitt favoritljus! Det kallas “Golden Hour” och solen är precis på väg ner. Ljuset är mjukt, varmt, smickrande och alla färger blir så vackert pastelliga! Brudparet var avslappnat, lyckliga och helt inne i sin bröllopsbubbla”.
Anna säger: “- Jag älskar att fotografera! Det som jag gillar mest med mitt jobb, förutom att det är härligt kreativt och fritt, är att jag hela tiden får möta nya människor! Från alla delar av samhället. Från födsel och framåt… Ofta är jag med om viktiga stunder i människors liv. Det ger mig en adrenalinkick och min själ näring”.

En liten längre intervju med henne finns att läsa här. Hennes hemsida är: http://annalauridsen.com/

annalauridsen_kullafoto_brollopsfotografer_2014_nr1

Mer om:

Utmärkelser

Hitta Sveriges bästa bröllopsfotograf

Hitta sveriges bästa bröllopsfotograf

Kul att ni hittade in till oss! Vi har precis lagt ut sidan och ser verkligen fram emot att dra igång detta projekt på riktigt. Bröllopsfotografer.com har ju i och för sig funnits redan sedan 2009, så helt nytt är det inte men nu har vi rivit allting och börjat om från början med en ny, mycket fräschare och funktionellare sida, en bra sökfunktion och inspirerande artiklar och en blog som visar hur vi tycker riktigt bra bröllopsbilder ska se ut.

Ha det gott nu och mycket nöje med att hitta Sveriges bästa bröllopsfotograf 🙂

P.S. Ge oss gärna lite kärlek på Facebook också!

Mer om:

Uncategorized