Välkommen hos oss Therese Winberg

Hej Therese Winberg och välkommen hos oss som ny medlem.

Berätta gärna lite om dig – vem är du?

Jag bor tillsammans med min fantastiskt roliga man på Södermalm i Stockholm i en ganska liten lägenhet med världens största kök.
Vad har influerat dig eller hjälpt dig att hitta din fotografiska stil?

Jag är i grunden scenograf och stylist och varvar bröllopssäsongen med film och tv där jag också får jobba med bild och då mitt jobb är att ta fram en bakgrund som hjälper till att berätta historien, vad vi vill att betraktaren ska känna . Jag tror att det påverkar mitt fotograferade enormt eftersom jag alltid har omgivningen och en bilds bakgrund i ryggraden. I mitt tycke kan en bild stå och falla med om bakgrunden tillför eller bara stör motivet. Allra helst skulle jag vilja att allt vara lika färgmatchat som en Wes Anderson-film.
Vilken slags bröllopsfotografi utövar du? Hur skulle du beskriva din stil?

Färg, kreativitet och personligt. Mina bröllopspar är därför oftast kreatörer av något slag som uppskattar samma estetik som jag. Som också har sina böcker i färgordning, som blir lyckliga av ett typsnitt eller hur en bröllopsklänning fladdrar i vinden på en stubbe i skogen.
Hur fångar du ett romantiskt ögonblick?

Jag tycker inte man tar en bröllopsbild, man skapar den. Genom att ge och skapa de bästa förutsättningarna för sig själv och brudparet. Hitta en fantastisk location, det bästa eller mest spännande ljuset och placera paret där och tillåta sig själv att invänta ett moment. Utan ett moment är det bara en fin bild, alla bra bilder har Det. Ett ärligt porträtt, ett spontant skratt eller ett intimt ögonblick när paren glömt bort mig och bara ser varandra.
Har du några tips till brudpar hur man bli bäst på bild?

Hitta en fotograf vars stil ni älskar och litar fullkomligt på och låt hen stå för jobbet och arbetet att ta bilden. Ert enda jobb i mina ögon är att vara i tid och vara förälskade. Allt annat ansvar ligger på fotografen. Det finns inga bra eller dåliga bröllopspar, bara en dålig fotograf.
Har du någon favorit bland de bröllop du har fotat?

I år fotograferade jag ett av mina Bucket-List bröllop i Brooklyn, New York.

 

Vilka trender har varit inom bröllopsfoto 2014?

Bröllopspar som har blivit placerade i enorma bakgrundsscenerier där fotografen uppmuntrar paren se varandra istället för att titta på fotografen. Inför 2015 tror jag vi vågar gå ännu längre utanför boxen och inkluderar bakgrunden och paret i ett, inte bara ställa dem där.
Vad är riktigt bra bröllopsfotografi för dig?

Ibland råder det lite teknikhysteri bland fotografer, om jag får mina bröllopspar att gråta när de får se sina bilder är det inte för att jag har en kalibrerad skärm eller plåtar med canon eller nikon, utan för att jag på ett kreativt sätt fångar dem precis som de är, och hur de kände precis när bilden togs. Om man tar för mkt plats som bröllopsfotograf eller ber dem göra massa tramsiga lekar som de inte känner sig bekväma i så är det det enda de kommer tänka på när de ser bilden. Jag vill att de bara ska tänka på hur härligt det var att stå och kramas och hur mycket de älskar personen de håller i handen. Och har jag då redan placerat dem i en magisk location med spännande ljus, då har du en bra bröllopsbild.
Vilka trender inom bröllop ser du för 2015?

Sverige ligger i framkant av allt när det gäller mode, inredningsdesign och musik. Men när det kommer till bröllopstrenderna målar man helst fortfarande lattefärgade fondväggar. Men jag tror att även svenskarna är klara med pompoms nu och vågar skapa mer personliga bröllop. Fler kommer gifta sig borgerligt på ängen de sprang på som små, klänningarna kommer vaja i vinden, och ”Äppelkriget” av Hasse och Tage kommer vara den stora inspirationen. Rustikt, bohemisk woodland-känsla med mycket vilda blommor och allt vi älskar med sommar-Sverige.

Therese profil hittar ni här

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11

Lämna en kommentar

(Din mailadress kommer inte att publiceras.)