bröllopsfotograf

Varför just ”Bröllop i Stockholm Stadshus”?

Bröllop Stadshuset Stockholm

Varför just ”Bröllop i Stockholm Stadshus”?

Vi älskar allt med bröllop och har fotograferat bröllop i snart 9 år. För fem år sedan så började vi fundera över vad det var med just bröllop som var så fantastiskt och då slog det oss – känslan. Att alla är så glada, kära och lyckliga och att det är så oerhört påtagligt. Det är en dag utan dess like och något som man minns hela livet. Vi båda hade fotograferat några bröllop i Stockholm Stadshus och föll både för omgivningen men också för att det liksom blir nerkokat till den där känslan. Det blir rått och direkt och ärligt – rakt på bara!

Att ge en otrolig serviceupplevelse där vi tog hand om våra brudpar var redan något vi gjorde men i Stadshuset kunde vi liksom perfektera den till det allra bästa på 90 minuter. Det är något speciellt med att träffa våra par och familjer 15 minuter innan deras vigsel och liksom få möjligheten att gå rakt på det där mjuka och varma inuti när allt det andra fluffiga är borta. Kort sagt, det är beroendeframkallande. Så vi snodde åt oss hemsidan Brollopistadshuset.se och vi har inte ångrat oss en enda gång. Visst gör vi fortfarande bröllop som inte är i Stadshuset, men 90% av vår tid spenderas där – varje lördag – året om.

Bröllop Stadshuset Stockholm

Är det inte konstigt att åka till samma plats varje lördag?

Hahaha, det kan ju låta som att det skulle bli långtråkigt men det är faktiskt alltid ett nytt äventyr. Förutom väder och vind att ta hänsyn till så är det, under år då vi inte lever i en pandemi, alltid spännande att förhålla sig till folkmängden vid stadshuset. Det kan vara allt från att vi behöver parera mellan busslaster med turister som gärna vill smyga upp bakom och fotografera, spöregn och trängsel under taket eller en nästintill folktom yta. För oss innebär det att vi aldrig kan sätta en plan i förväg för vilka platser vi ska ta med brudparet till utan vi förlitar oss på vår gedigna erfarenhet och alla ess i rockärmen. För det har vi många. Det är mycket därför som det kan se ut som att brudparet är ensamma där när man ser bilderna, men sanningen är att vi lärt oss att jobba runt alla förutsättningar för att skapa enskilda ytor.
Bröllop Stadshuset Stockholm

Är det några personliga erfarenheter  förutom fotografi och bröllopsfotografi som har påverkat er utveckling som bröllopsfotografer?

Något som alltid har varit viktigt för oss är kommunikation och service. Detta är oavsett vad för arbetsplats vi har haft eller om det gäller tillfällen där vi själva är kunder. Med det i åtanke har vi byggt upp vårt företag och våra tjänster. Att gifta sig är ofta en engångshändelse, något man inte har gjort innan och ofta kan känna sig osäker kring. Vi har själva varit där och vet vad som krävs för att få ihop det hela. Vi har tagit med all vår kunskap om hur vi bäst hjälper en kund och ger god service och har bakat in det i våra bröllopspaket så att vi kan erbjuda så mycket mer än bara bilder och minnen. Det är viktigt för oss att få vara med och stötta våra brudpar och familjer hela vägen från början till slut, därför är trygghet ett av våra ledord.
Bröllop Stadshuset Stockholm

Hur skulle ni beskriva er stil?

Ärlig, Känslofylld och Rakt på sak. Vi brukar kalla det för kommunikativ fotografering, utifrån att vi spenderar mycket tid på att prata, skratta och umgås, helt enkelt. En hel del dåliga skämt blir det också. När det kommer till redigering så jobbar vi med tidlösa färger och ljus. Vi vill att bröllopsbilder ska kännas lika självklara på väggen idag som om 50 år.
Bröllop Stadshuset Stockholm

Hur fångar ni ett kärleksfullt ögonblick?

Det finns inte på världskartan att vi ber våra brudpar att ”titta in i kameran och le”. Istället så drar vi nytta av den trygghet som finns mellan dom naturligt och skapar utrymme för att deras enda fokus är just dom. Väldigt mycket handlar om att våra brudpar får flytta fokus från att det är en fotografering till att dom ges möjlighet att landa tillsammans, på en trygg plats. När vi skapar dessa förutsättningar kommer ögonblicken naturligt.

Bröllop Stadshuset Stockholm

Har ni några tips till brudpar vad de ska titta efter när de bokar fotograf för Stadshuset?

För oss är erfarenhet viktigt. Stadshuset är en plats där du aldrig kan veta vad som händer så välj att jobba med någon som du har förtroende för och som kan hantera allt som kan ske där (turister, översvämningar, renoveringar osv). Prata med din fotograf innan och ställ alla frågor du har innan ni bestämmer er. Gå igenom bilderna och be gärna att få se någonting som liknar era förutsättningar (är ni en familj, är det en hemlig vigsel, är det december och solen har gått ned?), på så sätt vet du att personen i fråga kan hantera er viktiga dag på rätt sätt. Något som sedan är minst lika viktigt är att du vet vad som händer efteråt. Kommer du få filer levererade i dropbox, via ett galleri eller kommer din fotograf ha ett möte med er och hjälpa er ta fram sätt att leva med era bilder? Vi ser det ofta som att problemet inte är ”Vi vill ha bilder från vårt bröllop” utan ”Vi vill leva med våra ögonblick och vårt bröllop är ett viktigt sådant”.
Bröllop Stadshuset Stockholm

Har ni någon favorit bland de bröllop ni har fotat?

Ha ha ha! Vi älskar alla våra par och alla våra nästan trehundra genomförda bröllop vid Stockholm Stadshus. Om vi ska säga någonting som kanske är extra festligt så är det tillfällena då våra brudpar har gjort sin tid vid Stadshuset till någonting speciellt. De har med sig bubbel och specialbeställda muffins eller har kanske ett tema på händelsen – som en gång när temat var ”Huvudbonader”. Sådant kan vara lite extra roligt eftersom att det är annorlunda. Sanningen är dock att alla våra bröllop är annorlunda eftersom att det alltid är nya spännande par och familjer som vi får lära känna, komma närmare och får dela en sådan viktig stund med.
Bröllop Stadshuset Stockholm

Vilka top tre locations för bröllopsbilder har ni?

Vid Stadshuset finns det någonting för alla. Arkitektur, Storslagna vyer, vatten, natur och minimalistiska bakgrunder. Vi tycker om att hitta de perfekta platserna för just detta par och denna familj – men med det sagt så finns det några platser som vi gillar lite extra.
  1. I pelargången längst ned mot vattnet så finns en vackert creme/beige färgad vägg som vi använder om och om igen. Den erbjuder en vacker och enkel bakgrund som passar nästan alla.
  2. På borggården finns en stor trappa där du kan se tegelväggen i bakgrunden. Denna har mängder av möjligheter och kan ge både intima och storslagna bilder.
  3. Använd vattnet med riddarholmen eller södermalm i bakgrunden. Ett av de mest fantastiska platserna vid Stadshuset är ju nere vid vattnet. Du kan fånga en bit av Stockholm och er story genom att ta bilder här nere. Kom dock ihåg att det nästan alltid blåser vid Stadshuset och här nere kan det vara extra kyligt.
Bröllop Stadshuset Stockholm
 Bröllop Stadshuset StockholmBröllop Stadshuset Stockholm
Bröllop Stadshuset Stockholm
Bröllop Stadshuset Stockholm
Bröllop Stadshuset Stockholm
Bröllop Stadshuset Stockholm Bröllop Stadshuset Stockholm Bröllop Stadshuset Stockholm Bröllop Stadshuset Stockholm
Bröllop Stadshuset Stockholm
Bröllop Stadshuset Stockholm

 

Vi hoppas att vi har fått dig att se tjusningen med att gifta sig på en av Stockholms vackraste ställen och vill ni veta mer om oss så hittar ni oss på brollopistadshuset.se. Vill ni att en av oss hänger med er på er dag så blir vi mer än glada, skicka ett kärleksbrev eller röksignaler så planerar vi gärna något roligt och unikt tillsammans.

Lite om oss:

CIZZI OM LINDA

Linda är som en superhjälte i mini-format (och jag menar verkligen mini). Hennes blick ser alla de där stunderna som betyder mest, hon drar en massa dåliga skämt, hon har spännande uppdrag till barnen och hon kan nästan alltid trolla fram lakrits ur väskan. Linda är faktiskt lite av en scout, ni vet – alltid redo. Dessutom pratar hon både på in- och utandning!

LINDA OM CIZZI

Cizzi älskar choklad och ramlösa Mango. Hon kan alla kluriga ställen på stadshuset oavsett om det är mitt i dagen på sommaren (Gaaaah TURISTER) eller om orkanen Egon är på väg in i Januari. Vill du charma henne så pratar du om barnprogram och dalahästar, men låt bli att nämna broccoli för då kan hon mycket väl bli en av stenstatyerna på innergården!

360you Bröllopsfotograf Stockholm

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top