Vi välkomnar ”Årets bröllopsfotograf” på bröllopsfotografer.com

Under Allt om Bröllopsmässan i Stockholm och Malmö avgjordes tävlingen om vem som blev årets bästa Bröllopsfotograf. Brigitte Grenfeldt vann!
Originalartikeln finns på Allt om Bröllops hemsida, jag citerar intervjun med Brigitte med anledning att hon är med på bröllopsfotografer.com

brigitteportait

Vilka bilder tycker du inte att man får missa?
– Under ett reportage finns det många ögonblick man inte får missa som till exempel: När bruden får på sig klänningen och ser sig själv för första gången som brud. Om brudparet ser varandra innan vigseln är det ett måste att fånga blicken, uttrycket och känslorna som brudgummen visar. Allt som händer i kyrkan är ”eviga” ögonblick eftersom brudparet inte kommer ihåg någonting efteråt.

– Så får man inte glömma det som händer i bänkraderna! Brudens far som får tårar i ögonen när hans dotter säger ”ja”, brudgummens mamma snyftar. Allt det är ögonblick vi vet att de kan komma. Det gäller att vara förberedd och se det som inte syns i kamerans sökare!

Hur långt i förväg bör man boka fotograf?
– Boka när ni vet vigseldatumet!

Klassiska porträttbilder på enbart brudparet ska de tas före eller efter vigseln?
– Där finns det olika uppfattningar bland fotografer. Jag själv tar gärna en del bilder av paret tillsammans innan vigseln. Jag älskar det magiska ögonblicket när han ser sin brud för första gången. Dessutom är det ett perfekt tillfälle för båda att träna på hur man står, går och rör sig i den ovana utstyrseln. Det lär man sig under fotograferingen samtidigt som det blir perfekta, klassiska bilder utan ris i håret, med en makeup som är fräsch och en frisyr som inte har fått sig en törn av alla kramar och kanske ev. regndroppar.

Hur gör vi om det regnar?
– Tja…köp paraplyer! Allvarligt, mycket kan vi fotografer styra med men inte vädret. Jag pratar alltid med mina brudpar om en plan B.

Är det vanligt att man åker till en annan plats då?
– I Stockholm finns det ett par ställen som är utomhus men skyddar från regn. Ibland finns det tid för det men oftast får man ta det som det är – och det är också charmen med att dokumentera ett bröllop.

Berätta om Secret Box – vad är det för något?
– SecretBox® är brudens gåva till mannen i sitt liv! Det är sensuella, artistiska och ibland nästan förföriska fotografier av bruden i de finaste underkläderna. Det blir som en liten story och inte enbart en samling av underklädesbilder. Bilderna är i svartvitt och monteras i ett album som ligger i en exklusiv present-box. En mer personlig present kan man knappast ge till den man vill dela livet med.

Mer om:

Lämna en kommentar

(Din mailadress kommer inte att publiceras.)