Vad kostar det att gifta sig? 2

Vad kostar det att gifta sig?

Kostnaden för ett bröllop kan variera avsevärt beroende på en mängd faktorer, inklusive plats, gästlistans storlek, typ av ceremoni och mottagning, stil och tema, samt individuella preferenser. Jag har listat några av de vanliga utgifterna att tänka på när du planerar ett bröllop.

Det är viktigt att ha en budget och att vara medveten om alla potentiella kostnader när du planerar ett bröllop. Genom att bestämma dina prioriteringar och göra noggranna undersökningar kan du skapa ett bröllop som passar din ekonomi och dina drömmar.

Kostnaderna kan variera starkt beroende på var i världen du befinner dig och vilka specifika val du gör, så att prata med bröllopsleverantörer i din region kan ge en bättre uppfattning om de faktiska kostnaderna. 

Det är inte helt ovanligt att man tar ett lån för att finansiera ett bröllop. Om du ska göra det är det viktigt att räkna in räntekostnaderna för lånet i kostnadskalkylen för bröllopet. Jag själv jämförde och hittade ett lån med låg ränta här.

Här kommer de vanligaste kostnaderna att tänka in:

Festlokal

Kostnaden för att hyra en festlokal eller evenemangsplats varierar beroende på plats och anläggningens popularitet. Detta kan vara en av de största utgifterna för bröllopet.

Mat och dryck

Kostnaden för mat och dryck kan variera beroende på om du väljer en buffé, en sittande middag eller en cocktailmottagning. Kostnaden per person kan variera avsevärt beroende på menyn och dryckespaketet.

Bröllopskläder

Detta inkluderar kostnaden för brudklänning, kostym för brudgummen, brudtärnekläder och kläder för andra medlemmar i bröllopsfesten.

Fotograf och videograf: Att dokumentera bröllopet med professionella fotografier och videor är vanligt och kan vara en betydande utgift.

Blommor och dekorationer

Kostnaden för blommor, buketter, bordsdekorationer och eventuell dekoration av festlokalen varierar beroende på typ av blommor och omfattningen av dekorationen.

Underhållning

Om du planerar att ha en DJ, ett liveband eller andra underhållningsalternativ under bröllopsmottagningen, måste du inkludera dessa kostnader.

Bröllopskakor och desserter

Kostnaden för bröllopskakor och andra desserter som kan serveras vid mottagningen.

Transport

Om du behöver hyra transport för brudparet, gäster eller bröllopsfesten.

Ceremoni- och mottagningsdetaljer

Detta inkluderar kostnader för inbjudningar, gästgåvor, bordsplacering, ceremoniutrustning och andra detaljer.

Makeup, hår och skönhetsbehandlingar

Kostnaden för brudens och brudtärnornas skönhetsbehandlingar och makeup.

Ceremoni och reception avgifter

Om du har en ceremoni på en speciell plats eller en kyrka, kan det finnas avgifter för användningen av utrymmet.

Planerings- och samordningsavgifter

Om du anlitar en bröllopsplanerare eller koordinator kan det finnas en avgift för deras tjänster.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen